NOC*NSF


Olyslager en Sonnemans Chefs de Mission 2007

ARNHEM - NOC*NSF heeft Marjan Olyslager en Ben Sonnemans aangesteld als Chefs de Mission voor de teams die Nederland in 2007 vertegenwoordigen op respectievelijk het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) en de Koninkrijksspelen.

Voormalig hordeloopster Marjan Olyslager gaat het Nederlands team dat uitgezonden wordt naar het Europees Jeugd Olympisch Festival, als Chef de Mission aanvoeren. Dit evenement wordt in Belgrado (Servië) gehouden van 21 tot en met 28 juli 2007. Het Europees Jeugd Olympisch Festival is een topsportevenement voor sporters in de leeftijd van ongeveer 14 tot en met 18 jaar en wordt georganiseerd onder auspiciën van de Europese Olympische Comités (EOC).

Ex-topjudoka Ben Sonnemans begeleidt het Nederlands team dat gaat deelnemen aan de Koninkrijksspelen, die komend jaar in Den Haag plaatsvinden. Sporters die geselecteerd worden voor deelname aan de Koninkrijksspelen zijn jongeren tussen 12 en 17 jaar uit het Koninkrijk der Nederlanden. Een week lang wordt er gesport om wederzijds begrip tussen de Antilliaanse, Arubaanse en Nederlandse jeugd te bevorderen en om de sportontwikkeling op Aruba en de Antillen te stimuleren. De Koninkrijksspelen vinden plaats van 21 tot en met 27 juli 2007.

Voor deze functies is bewust gezocht naar oud-topsporters. Op voordracht van de Atletiekunie en de Judobond zijn Marjan Olyslager en Ben Sonnemans uitverkoren.

Marjan Olyslager (44) was jarenlang op het hoogste niveau actief in de atletiek. Ze deed als hordeloopster mee aan de Olympische Spelen van 1988 in Seoul en diverse EK's en WK's. Nog steeds is zij op diverse afstanden Nederlands recordhoudster. Na haar actieve topsportcarrière werkte Marjan ruim 8 jaar bij NOC*NSF en diverse sportbonden op het terrein van talentherkenning en -ontwikkeling en ondersteuning en faciliteren van topsporters. Ook traint ze al jaren Nederlands beste hordeloopsters. Voor de talentenacademie geeft ze nu invulling aan talloze trainingen en coachingstrajecten.

Ben Sonnemans (34) is acht maal Nederlands kampioen geweest, deed mee aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta en 2000 in Sydney en werd in 1997 Europees kampioen. Inmiddels werkt Ben ruim 5 jaar in de zakelijke dienstverlening, met als rode draad ICT. Momenteel werkt hij bij Gemnet als Accountmanager, verantwoordelijk voor relatiebeheer met gemeenten. In de sport is Ben als bestuurder nauw betrokken bij zijn club Stichting Topjudo Kenamju en als ambassadeur bij Right To Play.

(29 augustus 2006)