Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 29 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 29-08-2006

Krantenbezorgster aangereden, auto rijdt door

Zaanstad, maandag 28 augustus 2006.

De politie is op zoek naar een automobilist die een 48-jarige krantenbezorgster op de Veldbloemenweg zou hebben aangereden. De vrouw reed rond kwart voor zes in de ochtend op haar fiets in de richting van de Koekoeksbloemweg toen zij een auto hoorde naderen met gierende remmen. Zij werd geraakt, kwam ten val en raakte daarbij even bewusteloos. Zij kwam bij bewustzijn met een hoofdwond en een pijnlijke zijkant. Ook is er schade aan de fiets, bril en kleding. De auto is na de aanrijding kennelijk doorgereden en de politie verzoekt getuigen zich te melden bij het wijkteam Wormerland via 0900-8844.

Aangifte geseponeerd

Volendam, maandag 28 augustus.

De Officier van Justitie heeft de aangifte van een Volendams meisje tegen haar ouders geseponeerd. Het meisje had bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door haar moeder en stiefvader. De ouders werden na een kort vooronderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. Uit nader onderzoek van de recherche is niet gebleken dat het meisje werd mishandeld. De ouders werden de dag na hun aanhouding in vrijheid gesteld.

Auto te water

Oostknollendam, 28 augustus 2006, 14:19 uur

Een 28-jarige Volendammer is met zijn auto op de Dorpsstraat in Oostknollendam uit de bocht gevlogen en in de Zaan terechtgekomen. De man reed in de richting van Wormer en verloor door nog onbekende oorzaak in een bocht de macht over het stuur. Hij sloeg eenmaal helemaal over de kop en kwam weer op zijn wielen in het water terecht. De bestuurder klom vervolgens uit het portierraam, zwom naar de kant en waarschuwde de politie. De auto is total loss.

Snelheidscontroles Waterland

Waterland, 28 augustus 2006

Op de Julianaweg in Volendam is maandagmiddag tussen 15.15 en 16.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 937 bestuurders die de radarauto passeerden reden er 15 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid lag 25 km/h te hoog. In beide richtingen is gecontroleerd. Op de Provincialeweg bij Middelie is maandagavond tussen 19.15 en 21.15 uur gecontroleerd op snelheid. Tweeenveertig van de tweehonderdvijftig bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 km/h, daar waar maximaal 80 km/h is toegestaan. Met de camera is in beide richtingen gecontroleerd.

Snelheidscontroles Zaanstreek

Zaanstreek, 28 augustus 2006

Op de Kerkstraat in Oostzaan is maandag tussen 11.30 en 13.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 21 overtredingen gemeten, 284 bestuurders passeerden de camera die in beide richtingen stond opgesteld. Een bestuurder reed 70 km/h, daar waar maximaal 50 km/h is toegestaan.

Ook op de Zuidervaart in Zaandam is gecontroleerd. Tussen 19.00 en 20.30 uur passeerden 410 voertuigen. Het percentage overtreders dat harder reed dan de toegestane 50 km/h bedroeg 10,4% (43). De hoogst gemeten snelheid was 72 km/h.

Op de Peperstraat is een roodlichtcontrole gehouden tussen 14.00 en 16.15 uur, waarbij 57 bestuurders zijn bekeurd.

Drie jonge dieven aangehouden

Zuiderwoude, 28 augustus 2006

De politie heeft drie jongeren aangehouden in de leeftijd van 15 en 16 jaar op verdenking van meerdere diefstallen uit maneges in de regio Waterland en Callantsoog. Op aangeven van een getuige kon het drietal maandagavond op een manege worden aangehouden. Ze worden verdacht van het wegnemen van halsters, halstertouwen, paardendekjes en -bitten. Alle gestolen goederen zijn inbeslag genomen en zullen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Het drietal is in verzekering gesteld in afwachting van een beslissing van de Officier van Justitie. De ouders zijn op de hoogte gebracht.

Doorrijder gezocht

Oosthuizen, augustus 2006

De politie is op zoek naar de veroorzaker van een aanrijding op de IJsselmeerdijk in Oosthuizen. Een 57-jarige inwoner van Oosthuizen, die gisteren aangifte deed bij de politie, parkeerde zaterdagavond 26 augustus rond 23.00 uur zijn auto op de IJsselmeerdijk. De volgende ochtend omstreeks 08.30 uur trof hij zijn voertuig beschadigd aan. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de aangetroffen sporen afkomstig zijn van een bordeauxrode Volvo, type V70. Door de aanrijding is er van deze auto een rechterspiegelkap losgeraakt. De politie verzoekt mensen die meer over de eigenaar van de Volvo kunnen vertellen te bellen met wijkteam Beemster/Zeevang, via 0900-8844.

Bedreiger aangehouden

Zaandam, 29 augustus 2006

Op de Bergblauwstraat in Zaandam is een 45-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden op verdenking van bedreiging van een 53-jarige Zaandammer. Zaterdagnacht zou de Zaandammer in een woning van een gezamenlijke kennis zijn bedreigd met een luchtdrukpistool en onder dwang zijn portemonnee hebben afgegeven. De politie startte een onderzoek en heeft de verdachte dinsdagochtend aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Drietal aangehouden voor diefstal en inbraak

Zaandam, 29 augustus 2006, 03:50 uur

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee Zaandammers van 16 en 18 jaar en een 20-jarige man uit Wormer aangehouden op verdenking van onder meer diefstal van een bromfiets. Surveillerende agenten zagen het drietal staan bij een tankstation aan de Provincialeweg. Omdat de politie even daarvoor een melding had gekregen van een inbraak in een school besloten de agenten het drietal te controleren. Bij het tankstation aangekomen waren de mannen echter verdwenen. Wel trof de politie er een gestolen brommer en een breekijzer aan. Een tweede politie-eenheid kon het drietal even verderop in de kraag vatten. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Politieonderzoek moet uitwijzen of de drie inderdaad iets te maken hebben met de gestolen bromfiets en met inbraken in scholen aan het Boerenpad en de Pascalstraat in diezelfde nacht. Bij de inbraken werd niets buitgemaakt. De eigenaar van de bromfiets heeft zich nog niet bij de politie gemeld.