Persberichten 29/08 middag

Regio, 29-08-2006

Leiden Jongens aangehouden voor vernieling ruit De politie heeft dinsdagmorgen 29 augustus rond 10.15 uur op de Vliet twee jongens uit Leiden van 19 en 20 jaar aangehouden. De politie was op zoek naar de twee na melding dat de twee op de Breestraat een ruit van een snackbar hadden vernield. Zij hadden dit in een dronken bui gedaan. De verdachten waren bereid de schade te vergoeden en werden daarna weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Dinsdag 29 augustus even voor 12.00 uur vond op de kruising Prins Bernhardlaan/Stationsplein een aanrijding plaats. Een 60 jarige automobilist uit Ter Aar reed vanaf het parkeerterrein bij het station in de richting van de Prins Bernhardlaan. Op het moment dat hij het fietspad kruiste kwam vanuit de richting van de hefbrug een 17 jarige Alphense op haar bromfiets. De bromfietsster die op het fietspad reed werd geschept en schoof vervolgens een stukje door. De Alphense liep enkele schaafwonden en kneuzingen op. Zij behoefde niet naar het ziekenhuis.

Gouda Bromfietser onderuit Dinsdag 29 augustus omstreeks 09.00 uur vond op het Omlooppad een verkeersongeval plaats. Een 17 jarige bromfietser uit Rotterdam nam de bocht op het fietspad te ruim waardoor hij de controle over de bromfiets verloor. De bromfietser en een 17 jarige bijrijdster uit Capelle aan den Ijssel kwamen in de berm terecht en vielen. De bestuurder liep diverse schaafden op, de bijrijdster een gekneusde knie. Beiden werden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Krimpenerwaard Verkeerscontroles De politie heeft maandag 28 augustus op diverse plaatsen in de Krimpenerwaard verkeerscontroles gehouden. De controles werden uitgevoerd tussen 13.00 en 19.30 uur. De politie testte 21 bromfietsen op de rollentestbank. Uiteindelijk vielen er 15 bekeuringen respectievelijk voor het opvoeren van een bromfiets (4x), het technisch niet in orde zijn van een bromfiets ( 1x), het overschrijden van de maximumsnelheid ( 6x), het niet handsfree bellen ( 2x), het niet dragen van een bromfietshelm en het niet volgen van de in een voorsoorteervak aangegeven rijrichting.