Politie Midden- en West Brabant

District Bergen op Zoom dinsdag 29 augustus

BERGEN OP ZOOM, 29 augustus 2006

Oplettende burger voorkomt ongelukken dronken automobilist

BERGEN OP ZOOM: Met hulp van een oplettende burger heeft de politie maandagmiddag een 48-jarige inwoner van Sint Philipsland aangehouden. De man stond rond 17. 15 uur stomdronken op een parkeerterrein aan de Oranjeplein en probeerde tevergeefs een lekke band van zijn auto te verwisselen. Hij had even tevoren een tray bier gehaald bij een supermarkt aldaar. Een oplettende man zag dat en vertelde de dronken automobilist dat hij een taxi zou bellen. De verdachte reed echter verder op het parkeerterrein toen de man wegging, maar gelukkig kwam die weer terug en overtuigde de automobilist zijn autosleutel af te geven. Vervolgens belde de man de politie. Uit de ademanalyse kwam een resultaat van 870 ug/l, voldoende voor een rijverbod van 10 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen. De man, die na verhoor met een proces-verbaal werd heengezonden, verklaarde dat hij ook diverse soorten medicijnen had geslikt.

Twee illegale Israëliërs aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmorgen rond 09.30 uur twee Israëliërs aangehouden die niet legaal in Nederland verblijven. Het tweetal probeerde goederen aan de man te brengen bij een standje aan de Roselaar. Ze hadden geen legitimatiebewijs bij zich. Zij werken voor een Israëlisch bedrijf, zo bleek uit onderzoek, maar beschikten niet over een tewerkstellingsvergunning. Ze zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Schennispleger aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Een 60-jarige inwoner van Bergen op Zoom is dinsdagmorgen rond 11.40 uur aangehouden wegens het plegen van openbare schennis. Agenten reageerden op een melding van een getuige die op de Korenberg een naakte man zag die zichzelf bevredigde. Deze getuige gaf het signalement van de schennispleger waarna de Bergenaar kon worden aangehouden. Na verhoor kon de man weer naar huis.

Twee Roosendalers aangehouden met drugs

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur op de Philipslaan twee inwoners van Roosendaal (25 en 35 jaar) aangehouden. Leden van het Courageteam hielden de mannen in de gaten. In de auto waarin beide Roosendalers zaten, werd bijna 600 gram hennep aangetroffen. De drugs zijn in beslaggenomen, het tweetal is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul