Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Poging zware mishandeling

Bredevoort, 29-08-2006 o Tijdens de Gondelvaart in Bredevoort vond op zondag 27 augustus tussen 02.30 en 03.00 uur een poging tot zware mishandeling plaats.

Een 15-jarige jongen liep met zijn vrienden over de Grote Gracht in de richting van de tribune. Nabij de kassa aan de parkeerweide kwam een man en een vrouw op het groepje jongeren aflopen.

De man beschuldigde de groep van het plegen van vernielingen, welke de dag er voor hadden plaatsgevonden. Hierbij greep de man de 15-jarige jongen bij de keel. Een van de vrienden duwde de man bij de jongen weg om vervolgens zelf een harde klap in zijn achterhoofd te krijgen, gevolgd door een klap in zijn gezicht. Hierdoor kwam deze vriend te vallen. Vervolgens liepen de man en de vrouw verder in de richting van de Izermanstraat.

Van de man is het volgende signalement bekend: Blanke man, 25-30 jaar oud, lengte 1,80 meter, opvallend kort gemillimeterd haar, fors postuur. Getuigen die iets van het incident hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.