Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Nog geen besluit over IBW Pand

Het dagelijks bestuur neemt nog geen besluit over het IBW pand Willem Schürmannstraat.

Het dagelijks bestuur van deelgemeente Kralingen-Crooswijk wil eerst bewoners, commissies en de raad horen alvorens een beslissing te nemen over de doelgroepwijziging van het IBW pand aan de Willem Schürmannstraat.

Het Rotterdams college van B&W heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk onlangs verzocht in te stemmen met het gebruik door mannen van de voorziening voor Intensief Beschermd Wonen (IBW) in de Willem Schürmannstraat.

Het bestuur van de deelgemeente, de omwonenden en de beheercommissie van het IBW zijn er steeds van uitgegaan dat de voorziening in de Willem Schürmannstraat gebruikt zou gaan worden voor de huisvesting van ex-vrouwen van de Keileweg. Nu de verbouwing van het pand bijna gereed is, blijkt dat onvoldoende vrouwen geschikt zijn om van de eerste opvang door te stromen naar deze voorziening. Daarentegen is er dringend behoefte aan een opvangmogelijkheid voor mannen, die eveneens hebben geleefd in de sfeer van de Keileweg.

Vorige week was er een eerste informatieve bijeenkomst van de beheercommissie van het IBW aan de Willem Schürmannstraat. De bewoners uit de beheercommissie gaven te kennen grote moeite te hebben met de verandering van de doelgroep van vrouwen naar mannen. Aanbevolen is om de bewoners van het Wereldhavengebied op de hoogte te stellen van het verzoek zodat ook hun reactie meegenomen kan worden in de uiteindelijke afweging. De beheercommissie is van mening dat besluitvorming slechts kan plaatsvinden op basis van alle relevante gegevens en een gedegen reactie van de bewoners van het Wereldhavengebied.

Het dagelijks bestuur laat een uitgebreide voorbereidingsprocedure vooraf gaan aan het te nemen besluit. Deze procedure bestaat uit het horen van de bewoners van het Wereldhavengebied en de beheercommissie en een consultatie van de commissie SOWE en desgewenst van de deelraad.