Politie Midden- en West Brabant

District Breda dinsdag 29 augustus

BREDA, 29 augustus 2006

Tilburger doet moeilijk bij hotelreceptie

BREDA: De politie heeft maandagmiddag een 26-jarige Tilburger aangehouden bij een hotel aan het Minervum. De man wilde daar een kamer huren, maar kon geen geldige identiteitskaart overleggen. Vervolgens ontstond daarover stampei bij de receptie. Gewaarschuwde agenten namen de man mee, omdat ter plaatse zijn identiteit niet kon worden vastgesteld. Na verhoor op het bureau kon de Tilburger weer vertrekken.

Beschonken automobilist

BREDA: Aan het Maria Koijenhof heeft de politie maandagavond om 20.20 uur een 36-jarige Pool aangehouden die duidelijk een slok te veel op had. Hij blies 590 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld, met een proces-verbaal wegens rijden onder invloed van alcohol op zak. De wettelijk toegestane hoeveelheid is 220 ug/l.

Bredanaar aangehouden met harddrugs

BREDA: De politie heeft maandagavond kort voor 23.30 uur op het Stationsplein een 41-jarige Bredanaar aangehouden met harddrugs op zak. Surveillerende agenten werden kort daarvoor aangesproken door een 32-jarige Bredanaar die door de man was aangesproken met de vraag of hij drugs wilde kopen. De 32-jarige man gaf aan dat hij daarvan niet gediend was en liep naar de agenten toe die de 41-jarige Bredanaar konden aanhouden. Uit fouillering bleek hij een pijpje en drie bolletjes vermoedelijk cocaïne of heroïne bij zich te dragen. De man ontkent dat hij de drugs wilde verkopen. Na verhoor is hij heengezonden.

Bredanaar aangehouden met mes in de auto

BREDA: Een 29-jarige Bredanaar is maandagnacht rond 02.30 uur aangehouden op de Heusdenhoutsestraat. Bij een verkeerscontrole zagen agenten een groot mes in het portiervak aan de bestuurderskant liggen. Daarop is de man aangehouden wegens verboden wapenbezit.

Op het bureau aangekomen en eenmaal ingesloten stampte hij met zijn voeten herhaaldelijk tegen de celdeur waardoor het stucwerk rondom de deur beschadigd raakte. De daardoor ontstane schade zal op de man verhaald worden. Na verhoor kon hij weer vertrekken.

Jongen (12) gooit stiefvader gat in het hoofd

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 10.45 uur een 12-jarige Bredase jongen aangehouden voor de mishandeling van zijn stiefvader. Dat gebeurde in een woning in de wijk Tuinzigt. De jongen gooide tijdens een ruzie met zijn moeder en stiefvader een balpen met volle kracht tegen het voorhoofd van de man wat een kleine hoofdwond veroorzaakte. Vervolgens vluchtte hij uit de woning. De jongen kon kort daarna in de kraag worden gegrepen door agenten. Na verhoor is de jongen op vrije voeten gesteld. Er zijn al langer spanningen in het gezin.

Snelheidscontroles

ETTEN-LEUR: Bij een snelheidscontrole aan de Grauwe Polder werden maandagochtend 358 passanten gecontroleerd. Daarvan reden er 51 harder dan de toegestane 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.

OUDEMOLEN: Op de Stasdsedijk werden maandagmiddag 63 bekeuringen uitgeschreven, op een totaal van 259 passanten. De highscore hier was 96 km/uur, waar 60 km/uur de limiet is.

BREDA: De radarpost op de Doornboslaan werd dinsdagmorgen gepasseerd door 607 mensen waarvan er 70 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur, terwijl maximaal 50 km/uur is toegestaan.

BREDA: Op de Graaf Engelbertlaan gingen dinsdagmiddag bij een controle 160 passanten op de bon, op een totaal van 2392. Daar was de koploper een passant die 107 km/uur reed, terwijl 70 km/uur toch echt de limiet is.

Auteur: Andre van den Hul