Stichting GeefGratis genomineerd voor ISOC-award 2006

Stichting geefgratis

BEGIN PERSBERICHT

Stichting GeefGratis genomineerd voor ISOC-award 2006

De Internet Society heeft de genomineerden voor de ISOC-awards bekendgemaakt. In de categorie 'Beste maatschappelijk initiatief' is dit keer Stichting GeefGratis genomineerd.

Jaarlijks rijkt de vereniging vier beloningen uit aan internetprojecten in verschillende categorieën, om zo vernieuwende projecten erkenning te geven en de verdere groei van internet te stimuleren. Stichting GeefGratis is een van de zes genomineerden. Naast Stichting GeefGratis zijn initiatieven als de digitale dokterspost Vivici, Dutch Power Cows en Stichting mishandeling.nl genomineerd.

Alle categorieen en genomineerden kunnen via www.isoc.nl/awards/categorieen.htm opgevraagd worden.

Stichting GeefGratis ziet in de nominatie een bekroning van het jarenlange werk dat de vrijwilligers uitvoeren voor meer dan 950 aangesloten goede doelen in Nederland. De nominatie komt als een verrassing en voorzitter Jordan van Bergen van Stichting GeefGratis reageerde als volgt: 'Dit hadden we absoluut niet verwacht. Meer dan 5 jaar geleden hebben we als particulieren besloten gratis te gebruiken internet diensten aan te bieden aan goede doelen in Nederland.

We zien te veel commerciele initiatieven ontstaan die ook nog eens standaard terugkerende abonnementsgelden aan goede doelen doorberekenen. Dit moet wat ons betreft een halt toegeroepen worden. De start bestond uit een gratis goede doelen portal www.allegoededoelen.nl. Inmiddels heeft Stichting GeefGratis via de gratis te gebruiken online donatiemodule meer dan 1,2 miljoen euro bijgedragen aan de goede doelen wereld. Dit alles is gerealiseerd met een start kapitaal van 1.000 euro! Wij tonen aan dat professionele internet diensten mogelijk zijn zonder een grote investering of investeerder. Jammer genoeg zien we nog veel te veel initiatieven op internet ontstaan die zogenaamd voor goede doelen zijn of opkomen maar waarbij de bedenkers er achter gauw geld willen maken over de ruggen van de goede doelen.

Stichting GeefGratis wordt meer en meer gezien als een onafhankelijke organisatie binnen de goede doelen wereld in Nederland. De nominatie is een goede waardering voor de jarenlange inspanning van alle vrijwilligers die met Stichting GeefGratis bezig geweest zijn en op een of andere manier een bijdrage geleverd hebben', aldus Jordan van Bergen, voorzitter Stichting GeefGratis.
======================
EINDE PERSBERICHT
======================