Politie Gelderland-Midden

Opnieuw buurtpreventie ingezet bij project tegen autokraken
Publicatiedatum: 29-8-2006 17:00:05

Velp - Verleden jaar is samen met bewoners, leden van de buurtpreventie Velperbroek, een preventieve actie gestart tegen autodiefstallen en autokraken in Velp. Geparkeerde autos werden gecontroleerd in het kader van het project: Niets er in...Niets er uit!
Vorig jaar werd onder begeleiding van de gebiedsagent twee keer gecontroleerd op het aanwezig zijn van buit en het niet afsluiten van de portiers. Opvallend was toen dat in bijna 70 % van de voertuigen de portiers niet afgesloten waren of dat er buit zichtbaar aanwezig was. Gelet op de positieve reacties van bewoners is besloten dit jaar ook weer enkele controles te houden. Afgelopen week op 24 augustus jl. is er weer gecontroleerd, onder meer in de omgeving Aalscholversingel. In totaal werden 147 geparkeerde auto"s gecontroleerd. Hiervan waren er 34 met buit zichtbaar(radio / navigatieapparatuur e.d)en 5 auto"s niet goed afgesloten. Van 70% vorig jaar is het aantal autos met buit/niet goed afgesloten, dus terug gegaan naar 30%.

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---

Politie zoekt belangrijke getuige bij zware mishandeling
Publicatiedatum: 29-8-2006 16:57:27

Arnhem - De Arnhemse politie is op zoek naar een getuige die mogelijk belangrijke informatie heeft voor het onderzoek naar de zware mishandeling in een woning aan de Maaslaan in de wijk Presikhaaf, op maandag 28 augustus. Een 45-jarige Arnhemmer raakte daarbij zwaar gewond. De politie heeft zijn 34-jarige vriendin aangehouden als verdachte.
Uit voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat de 34-jarige vrouw kort na het voorval contact heeft gehad met een tot dusver onbekende man. Daarbij zou onder meer kleding zijn overhandigd aan de vrouw. De politie wil graag in contact komen met deze man omdat hij over waardevolle informatie kan beschikken voor het onderzoek. Het 45-jarige slachtoffer, dat maandagochtend gewond raakte, is inmiddels buiten levensgevaar en zijn toestand is stabiel.

voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---