Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 29 augustus 2006

Locatienet krijgt record aantal bezoekers op zijn sites

Opkomst navigatiesystemen geen belemmering voor Locatienet

Locatienet, aanbieder van geografische en mobiliteitsinformatie via internet, heeft in de maand juli maar liefst 4,05 miljoen unieke bezoekers op haar websites (routenet, locatienet en trafficnet) gehad. Dat was een nieuw record. In dezelfde periode vorig jaar leverde de maand juli nog 3 miljoen unieke bezoekers op. Een piek in juli is op zich niet zo bijzonder, want traditioneel veroorzaken de vakantieperiodes -en met name de zomervakantie- topdrukte op Routenet.nl. De stijging van ongeveer 25% in een jaar tijd is wel bijzonder. Dit is voor een deel toe te schrijven aan het algemeen toenemende gebruik van internet. Ook de nieuwkomers maken veel gebruik van de diensten van Locatienet. Volgens de cijfers van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat 1 op de 3 Nederlandse internetters nu maandelijks gebruik maakt van een van de Locatienet diensten.

De groei van het bezoek aan de websites lijkt opmerkelijk gezien het toenemende gebruik van navigatiesystemen en de komst van nieuwe concurrenten, maar Locatienet wist zijn leidende positie als aanbieder van mobiliteitsinformatie op de Nederlandse markt juist verder uit te bouwen. "Het is niet te verwachten, dat de toenemende penetratie van navigatiesystemen in voertuigen deze trend zal breken. Naast navigatie tijdens de reis is ook de planning van een reis van belang en dat gaat nog altijd het gemakkelijkst vanachter een PC", zegt Sebastiaan Raaphorst, directeur van Locatienet.

In lijn met de stijging van het bezoek aan haar websites heeft Locatienet ook haar omzet het afgelopen halfjaar verder zien stijgen. Momenteel behaalt Locatienet 20% van zijn omzet uit de exploitatie van de eigen portals en 80% uit business-to-business activiteiten, zoals het aanbieden van interactieve routebeschrijvingen op websites van bedrijven en andere organisaties. Locatienet verwacht de stijgende lijn in de omzet gedurende de rest van 2006 te kunnen continueren.
---

Noot voor de pers: meer informatie over Locatienet en zijn producten kunt u vinden op www.locatienet.com. U kunt ook contact opnemen met Sebastiaan Raaphorst, telefoon: 0346-581671 of per e-mail: sebastiaan@locatienet.com.

Perscontact: Wisse Kommunikatie, Theo Snijders, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Over Locatienet

Internetuitgever Locatienet BV is het bedrijf achter de website www.routenet.nl en het internationale merk Routenet. Locatienet is leverancier van kaarten en routeplanning op websites. De webservices worden gebruikt door bijna 5.000 Nederlandse en Vlaamse bedrijven die hun bezoekers willen bedienen met gedegen route-informatie. Locatienet is gestart in 1996 en gevestigd in Breukelen. Sinds maart 2000 vormt Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als huidige aandeelhouders. Meer informatie: www.locatienet.com.

Met een maandelijks bereik van meer dan 30% van het Nederlands internetpubliek en zo'n 4 miljoen unieke gebruikers in Nederland is Routenet.nl een constante in de top 15 van websites van Nederland (Bron: Multiscope.nl).