Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jonge Fortuynisten: "je kind beschermen is strafbaar in dit land"

Met verbijstering hebben de Jonge Fortuynisten, de officiële jongerenbeweging van de Lijst Pim Fortuyn, kennis genomen van het verhaal van de vader van één van onze Joodse leden die zijn eigen kind beschermt tegen antisemitische bedreigingen. Nadat zijn dochter 6 maanden lang was geterroriseerd door haar medestudenten zonder ingrijpen van de directie van het Veurs lyceum te Leidschendam besloot hij zijn dochter thuis te houden. In plaats van de bedreigers wordt de vader vervolgd en veroordeeld tot één week onvoorwaardelijke celstraf. Kennelijk is de schending van de leerplicht een groter vergrijp dan islamitisch antisemitisme.

De bedreigingen begonnen op 11 september 2003 tijdens de herdenkingen van de slachtoffers van de aanslagen op het World Trade Center twee jaar eerder. Nadat het slachtoffer haar medescholieren er op wees dat het wel moslims waren die de aanslag hadden gepleegd. Sinds deze dag werd zij door enkele islamitische medescholieren geterroriseerd met uitspraken als Kanker-Jodin en Hamas-Hamas Joden aan het gas. De bedreigingen werden zelfs zo concreet dat uitspraken als Wij zullen jullie Joden doden niet meer geschuwd werden.

Meerdere klachten bij de mentor hadden geen zin. In plaats van dat de schoolleiding effectief ingreep keerde deze het gezicht "wijselijk" de andere kant op. En in plaats van dat de schoolinspectie een onderzoek inzette naar deze wantoestanden schaarde zij zich achter de verklaring van het Veurs College dat hen niets was te verwijten. Ten einde raad hield de vader zijn dochter thuis in afwachting van een reactie van de school. Nu is het zover dat er een arrestatiebevel is uit gegaan voor een alleenstaande vader van drie kinderen die zijn dochter wilde beschermen. Zo werd het slachtoffer van islamitisch antisemitisme gebombardeerd tot ongehoorzaam en strafbaar burger.

Reeds drie jaar geleden hebben de Jonge Fortuynisten in een persbericht aangegeven dat het te zot voor woorden is dat op Amsterdamse scholen de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust niet meer behandeld kunnen worden door agressief antisemitisme van islamitische leerlingen. Bijzonder kwalijk is de houding van de Amsterdamse wethouder Ahmet Aboutaleb in deze kwestie die indertijd stelde dat het "moet kunnen" dat Marokkaanse jongeren op straat "kankerjood" roepen (Trouw, 25-4-2004). Het door de gemeente Amsterdam opgestelde rapport naar aanleiding van de antisemitische incidenten op de scholen leverde een deerniswekkende conclusie op: de scholen zouden meer aandacht moeten besteden aan de islam en islamitische jongeren identificeren zichzelf immers sterk met het Midden-Oostenconflict. Dit is de wereld op z'n kop: de daders worden beloond en de slachtoffers blijven in de kou staan.

Daarom roepen de Jonge Fortuynisten de minister van onderwijs op om aandachtig naar deze zaak te kijken en naar de rol van de schoolleiding Veurs Lyceum te Leidschendam in het bijzonder. Daarnaast roepen de Jonge Fortuynisten op om een krachtig geluid te laten horen tegen het antisemitisme wat heden ten dage met name onder moslimjongeren sterke aanhang geniet.