Gemeente Ede

nummer 169 / Ede, 29 augustus 2006

Gemeente Ede neemt vernieuwde Bestuursvleugel officieel in gebruik Onthulling van twee kunstwerken

Met het onthullen van twee kunstwerken neemt de gemeente Ede vrijdag 1 september 2006 de vernieuwde Bestuursvleugel officieel in gebruik. Burgemeester R.C. Robbertsen en wethouder F. van Zuilen presenteren de kunstwerken met de kunstenaars.

De werk- en vergaderruimtes en de raadszaal in de Bestuursvleugel, die via de hoofdingang van het gemeentehuis aan de Bergstraat te bereiken is, zijn alweer geruime tijd in gebruik. Vrijdag 1 september is de officiële ingebruikname in de ontvangsthal.

Kunst
Burgemeester Robbertsen onthult een vierluik met leden van het Koningshuis. Het schilderij is van kunstenaar Suzan Offereins uit Middelharnis. Het kunstwerk hangt in de ontvangsthal. Wethouder Van Zuilen onthult een object van de Edese kunstenaar Joop Haffmans. Dit kunstwerk heeft een plaats gekregen vlak voor de ingang van de Bestuursvleugel.

Renovatie
In de loop van een aantal jaren is de klimaatbeheersing in het raadhuis aangepast aan de huidige eisen. Als laatste was de Bestuursvleugel aan de beurt. Het hele bouwdeel is voorzien van nieuwe technische installaties en tegelijk moderner aangekleed.