Provincie Utrecht

investeert in 'verjonging' Lage Weide

Provincie investeert in 'verjonging' Lage Weide

29-8-2006 -

Gedeputeerde Staten stellen 2,5 miljoen euro beschikbaar voor een ingrijpende face lift van het bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Met deze provinciale subsidie kunnen in 2006-2009 grote gedeelten van dit verouderde bedrijventerrein worden opgeknapt.

Lage Weide is met een omvang van ruim 250 hectare het grootste bedrijventerrein in de provincie Utrecht. Bijzonder is dat Lage Weide bereikbaar is via het spoor, het water en over de weg. Verbetering van het multimodale karakter van Lage Weide is een belangrijk thema in het herstructureringsprogramma dat met provinciale steun voor dit bedrijventerrein is opgesteld. Lage Weide is bovendien van belang voor de gehele provincie omdat het één van de weinige terreinen is dat ruimte biedt aan milieuhinderlijke industriebedrijven.

Maatregelpakket voor Lage Weide
Met financiële steun van de provincie Utrecht worden de kades aan het Amsterdam-Rijnkanaal opgeknapt en wordt de infrastructuur van het bedrijventerrein verbeterd, door herinrichting van o.a. de Fermiweg, Westkanaaldijk, Computerweg en Zonnebaan. De verkeersveiligheid wordt bovendien verbeterd op o.m. de kruisingen van de Cartesiusweg/Nijverheidsweg en Atoomweg/Savannahweg. Bij de Zonnebaan, Nautilusweg en Positronweg worden verder parkeerplaatsen aangelegd. Voor Lage Weide wordt bovendien met steun van de provincie een speciaal plan opgesteld met als eindresultaat de realisatie van nieuwe groenvoorzieningen. Daarbij hoort het opwaarderen van de Groene Brink in 2009. Tenslotte draagt de provincie bij aan milieumaatregelen, zoals het afkoppelen van het regenwater van het rioolsysteem waarop de bedrijven aangesloten zijn, evenals verbetering van de veiligheid op het bedrijventerrein en de collectieve inkoop van diensten en goederen.

GS: `Stevig fundament voor permanente verbetering' De totale kosten voor herstructurering van Lage Weide zijn 26,6 miljoen euro. Hiervan is momenteel de helft gefinancierd. De projecten die nu met subsidie van de provincie uitgevoerd worden, leggen volgens GS een stevig fundament voor een permanente verbetering van Lage Weide. Projecten waarvoor nog financiering wordt gezocht zijn de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers onder het nieuwe treinstation van Lage Weide voor Randstadspoor, het uitdiepen van de havens bij het Amsterdam-Rijnkanaal en de herinrichting van de Atoomweg.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196 of 06- 18 300 578,