2e persbericht van dinsdag 29 augustus 2006

Eindhoven, 29-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Ongeval tussen auto en invalidenwagen

Dinsdag vond rond 10.00 uur op de kruising van de Generaal Marshallweg en de Veldmaarschalk Montgomerylaan een ongeval plaats. Een 79-jarige man uit Eindhoven reed in een invalidenwagen over de Generaal Marshallweg. Hij stak de weg over. Op dat moment kwam een 30-jarige automobiliste uit Eindhoven vanaf de Michelangelolaan en sloeg linksaf richting Winkelcentrum Woensel. De 79-jarige man kon nog net bijsturen om niet in botsing te komen met het voertuig. Hij kwam hierbij ten val. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van ongeval met vrachtwagen

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval dat dinsdag rond 9.00 uur plaatsvond op het Floraplein. Een 67-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veldhoven reed op de rechterrijstrook over de rotonde van het Floraplein. Hij wilde rechtsaf slaan om de Floralaan Oost op te rijden. Op de linkerrijstrook reed een personenauto. De bestuurder van deze auto sneed de vrachtwagen plotseling af om rechts af te slaan waardoor de bestuurder moest uitwijken en de bermbeveiliging raakte. Door deze aanrijding gleed de cabine van de oplegger en kwam op het wegdek terecht. De bestuurder van de personenauto, waarschijnlijk een donkerkleurige Peugeot, verliet de plaats van het ongeval. De politie roept getuigen op om contact op te nemen met de politie Eindhoven Stratum via tel. 0900-8844.

Eindhoven: Politie ontmantelt hennepkwekerij

In de slaapkamer van een woning aan de Languedoclaan heeft de politie dinsdag een hennepkwekerij met 132 planten ontmanteld. In de badkamer werd een reeds geoogste kwekerij aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. In de garage van de woning werden nog diverse spullen gevonden die nodig zijn voor het inrichten van een hennepkwekerij.

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontroles

* Dinsdag controleerde de politie op de Winston Churchillaan tussen 07.45 en 10.45 uur op snelheid. In totaal werden 1950 voertuigen gecontroleerd. 118 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.
* Dinsdagmiddag controleerde de politie op de Wolvendijk tussen 13.30 en 14.40 uur op snelheid. 430 voertuigen werden gecontroleerd. 41 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Asten / Deurne: Politie houdt verklede schennispleger aan

Na een onderzoek heeft de politie maandag rond 9.30 uur, op het politiebureau aan de Kasteel Traverse in Helmond, een 39-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van schennis in Asten en Deurne. Dit gebeurde in januari, februari, maart en augustus van dit jaar op wisselende plekken. De man verkleedde zich als vrouw. Hij droeg damesschoenen met hoge hakken, een damesjas en een blonde pruik. Hij pleegde vervolgens schennis tegenover jongeren tussen de 13 en 22 jaar, voornamelijk meisjes of jonge vrouwen. In totaal werd bij de politie acht keer aangifte gedaan en daarnaast kwamen nog drie melding van vergelijkbare zaken binnen. De verdachte is verhoord en bekende schennis te hebben gepleegd. De man mocht na verhoor naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Automobilist verliest controle over het stuur en botst tegen boom

Maandag vond rond 12.40 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Lange Trekken. Een 34-jarige automobilist uit Bladel kwam uit de richting van Schalieven en reed in de richting van Stokekker. De man verloor door onbekende oorzaak de controle over het stuur en botste tegen een boom. Hij is met borst- en hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Valkenswaard: Diefstal uit woning

Tussen maandag 21.30 uur en dinsdag 8.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Sint Antoniusstraat. Uit de woning werden tientallen euros meegenomen uit een portemonnee. Aan de voorzijde van de woning werd een raam opengebroken om binnen te komen.

Veldhoven: Woninginbraak

Dinsdag werd tussen 8.00 en 13.20 uur ingebroken in een woning aan het Lover. Uit de woning werden onder andere een laptop, sieraden, een spelcomputer en een fototoestel weggehaald. Aan de achterzijde werd een deur opengebroken om binnen te komen.