Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Nieuwe look website gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 29-09-06 - Een professionele dienstverlening aan onze burgers is van groot belang. Reden waarom de gemeente Sittard-Geleen hard werkt aan een verdere verbetering daarvan. In dat kader heeft de gemeentelijke website www.sittard-geleen.nl vanaf vandaag een nieuwe 'look'. De website heeft een moderne vormgeving gekregen. Daarnaast is de navigatiestructuur verbeterd. Bezoekers kunnen nu met behulp van uitklapmenu's en meerdere zoekingangen gemakkelijker informatie vinden.

De nieuwe vormgeving en navigatie vormen slechts de eerste stap in het toegankelijker maken van de gemeentelijke website en het verder verbeteren van de elektronische dienstverlening aan onze burgers. De komende maanden wordt de website ook inhoudelijk vernieuwd. Alle producten en diensten van de gemeente Sittard-Geleen worden opnieuw beschreven en gecompleteerd met informatie over regelgeving, formulieren en verwijzingen naar gerelateerde onderwerpen.

De nieuwe website is gebaseerd op een nieuw besturingssysteem (content managementsysteem) kortweg CMS genaamd. Door middel van dit systeem is de gemeente in staat meerder informatiesystemen aan elkaar te koppelen. Voor de burger betekent dit dat in de komende periode gefaseerd meer informatie via de website wordt verstrekt dan tot nu toe het geval was. Hetgeen de dienstverlening verder ten goede komt.

Bezoekers van de website, die regelmatig hun mening geven op het 'discussieplein', moeten overigens nog even geduld hebben. Aan dit onderdeel wordt nog gewerkt. De verwachting is dat in september een discussiemogelijkheid op de website is gerealiseerd. Degenen die op de vernieuwde website willen reageren, kunnen dat doen via een e-mailformulier, dat vanaf de homepage kan worden Mensen die willen reageren op de vernieuwde website kunnen dat doen met het e-mailformulier dat vanaf de homepage opgeroepen kan worden. Dit formulier kan ook gebruikt worden voor het melden van eventuele 'kinderziektes' op de vernieuwde website.


---