Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 29 augustus 2006

Nutreco bereikt principe-akkoord voor overname producent en wereldwijde distributeur van melkvervangers

Nutreco Holding NV maakt vandaag de voorgenomen acquisitie bekend van Sloten Groep BV, een Nederlandse producent en wereldwijde distributeur van melkvervangers voor kalveren, biggen en andere jonge dieren. Sloten Groep telt zo'n 130 medewerkers en behaalde in 2005 een omzet van ongeveer EUR 90 miljoen. De overnameprijs voor 100% van de aandelen bedraagt EUR 24 miljoen, inclusief schuld. Met deze stap is Nutreco de leidende speler op de wereldmarkt van melkvervangers voor jonge fokdieren met een marktaandeel van circa 20%. Ook versterkt Nutreco haar positie in belangrijke groeimarkten zoals Centraal- en Zuid Amerika, Azië en Rusland.

Sloten Groep BV produceert en distribueert circa 100.000 ton speciaalvoer per jaar op basis van natuurlijke zuivelproducten, zoals weipoeder, magere melkpoeder en plantaardige grondstoffen. Deze innovatieve voeders, die jonge dieren een goede start en een gezonde ontwikkeling geven, zijn samengesteld uit onder meer eiwitten, hoogwaardige vetten, vitamines en mineralen.

De melkvervangers worden onder internationale merknamen in meer dan 60 landen in de wereld verkocht. In Nederland, Duitsland, Polen, Italië en Brazilië beschikt Sloten Groep over eigen verkooporganisaties, in de overige landen worden de producten afgezet via locale distributeurs. Meer dan 90% van de diervoeders, die door Sloten Groep in de vestigingen in Sloten en in Deventer in Nederland worden geproduceerd, is bestemd voor de export.

Sloten Groep beschikt over een eigen organisatie voor research & development (R&D) welke nieuwe recepturen voor gezondheidsproducten voor jonge dieren ontwikkelt. De productontwikkeling is onder meer gericht op alternatieven voor antibiotica.

Juergen Steinemann, Chief Operating Officer van Nutreco: "In het bijna 50-jarig bestaan van Sloten Groep is deze bijzondere onderneming erin geslaagd zowel een innovatief productportfolio op het gebied van speciaalvoeders voor jonge dieren als een wijdvertakt distributienetwerk voor haar producten onder internationale
---

merknamen te ontwikkelen. Door de krachtenbundeling met Nutreco's dochteronderneming voor speciaalvoeders, Trouw Nutrition International, kan verdere expansie op markten voor melkvervangers zoals in Rusland, Azië en Brazilië met kracht ter hand worden genomen."

Deze acquisitie past in Nutreco's strategie `Rebalancing for Growth' die zich richt op verdere groei van haar kernactiviteiten diervoeding en visvoer voor aquacultuur. In de afgelopen 16 maanden is een visvoerbedrijf overgenomen in Japan en zijn diervoedingbedrijven geacquireerd in Mexico, Rusland, China en India. In Brazilië is een nieuwe productievestiging in gebruik genomen.

Nutreco zal de vertegenwoordigers van de werknemers en de vakorganisaties informeren. De Ondernemingsraad van Sloten Groep heeft reeds een positief advies gegeven voor de voorgenomen transactie.


* * * * *

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming voor diervoeding en visvoer die met haar kennis van voedingsmiddelenketens toegevoegde waarde wil creëren in belangrijke markten. Nutreco is selectief aanwezig in downstream posities binnen de voedingsmiddelenketen. Nutreco's Business Groups, die elk uit verschillende Business Units bestaan, kennen ongeveer 75 vestigingen voor productie en verwerking in circa 20 landen met in totaal 7.000 medewerkers.

Nutreco's netto omzet in 2005 bedroeg EUR 3.002 miljoen. Nutreco Holding N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midkap Index en de Euronext 150 Index.



Nutreco NV