Gemeente Voorschoten

Persberichten - Leidschendam-Voorburg en Voorschoten houden informatieavond bestemmingsplan buitengebied
Uitgebracht op: dinsdag 29 augustus 2006

De gemeenten Leidschendam-Voorburg en Voorschoten houden op donderdag 7 september 2006 een informatieavond over het concept-ontwerp bestemmingsplan buitengebied. De informatieavond vindt plaats om 19.30 uur in Hotel De Gouden Leeuw, Veurseweg 180, in Voorschoten. De geldende bestemmingsplannen worden aangepast om het unieke landschap in het buitengebied te beschermen.

De colleges van Burgemeester en Wethouders van beide gemeente hebben onlangs ingestemd met het concept-ontwerp bestemmingsplan buitengebied. Tijdens de informatieavond wordt het concept-ontwerp toegelicht. Ook wordt aangegeven hoe de procedure verloopt. Wethouder Horlings van de gemeente Voorschoten en wethouder Houtzager van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn op de avond aanwezig om vragen te beantwoorden.

De buurgemeenten willen het unieke landschap in het buitengebied zo veel mogelijk beschermen en het versterken waar dat kan. Door de aanwezige glastuinbouw te verplaatsen, wordt het gebied groener. Onderdeel van het concept-ontwerp bestemmingsplan is de herinrichting van de Duivenvoordecorridor: het groene gebied tussen Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten. Daarnaast gaat het om de Duivenvoordse en de Veenzijdse polder, met hun weidevogelgebieden en bosschages. Tot het Voorschotense buitengebied dat in het bestemmingsplan is opgenomen, horen ook de Papenwegsepolder en de laaggelegen Vlietoevers, die gekenmerkt worden door natte graslanden en een intensieve verkaveling. Verder komen in het hele gebied waardevolle landschapelementen voor, zoals landgoedbossen, landerijen, (oprij)-lanen, boerderijen, buitens en bebouwing, waarvan een deel monumentale waarde heeft.


- einde bericht -