Gemeente Maassluis

Kinderlokker

Vorige week hebben de meeste Maassluise basisscholen een brief naar de ouders van hun leerlingen gestuurd met daarin een waarschuwing voor het aanwezig zijn van een kinderlokker in de stad. De aanleiding hiertoe vormde een drietal incidenten, waarbij kinderen zijn aangesproken door twee mensen die de kinderen wilden meelokken door het aanbieden van snoep.

De ouders van de betrokken kinderen hebben deze week een afspraak bij de politie om aangifte te doen. De politie doet hier op dit moment verder onderzoek naar.

Wanneer hiertoe aanleiding bestaat zal, aan de hand van het onderzoek van de politie, nadere informatie worden verstrekt aan de scholen. De scholen kunnen op hun beurt de ouders verder van informatie voorzien. Ook zal in dat geval een bericht in de media verschijnen.

Uiteraard zijn de incidenten die hebben plaatsgevonden verontrustend, maar er is feitelijk geen misdrijf gepleegd. Natuurlijk moeten ouders hun kinderen waarschuwen en moet een ieder oplettend zijn, maar panieksituaties moeten voorkomen worden.

Wanneer u vragen heeft, kan contact worden opgenomen met de Politie Rotterdam-Rijnmond via het algemene nummer 0900 8844. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar. Hier kan een bericht worden achtergelaten ter attentie van het Wijkteam Maassluis. Het Wijkteam zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.