Gemeente Bronckhorst
---

Nieuw uitgiftesysteem woningbouwkavels

De gemeente Bronckhorst hanteert sinds de herindeling in 2005 de wachtlijstsystemen voor woningbouwkavels uit de voormalige gemeenten. In verband met de Wet algemene regels herindeling vervallen alle voorschriften uit de oude gemeenten per
1 januari 2007. De gemeente is van plan om per 1 januari 2007 een nieuw uitgiftesysteem voor de uitgifte van woningbouwkavels te introduceren. De mogelijkheid tot registratie en inschrijving voor de huidige wachtlijsten wordt met onmiddellijke ingang beëindigd en het bestaande wachtlijstsysteem vervalt definitief op 31 december 2006. Vanaf 1 januari 2007 vindt de uitgifte van kavels plaats door een nieuw uitgiftesysteem waarover de gemeente haar inwoners binnenkort nader informeert.

Voor aantal projecten blijven bestaande lijsten nog wel geldig
De gemeente vindt echter dat het in één keer afschaffen van de bestaande wachtlijsten een te rigoureuze stap is voor de ingeschrevenen. Daarom is besloten de beëindigde wachtlijsten voor een aantal projecten ook ná 1 januari 2007 te blijven hanteren. Dit geldt voor de projecten De Kwekerij in Hengelo, Soerlant III, Soerlant IV in Zelhem, Abbinkskamp in Halle en De Tuinderij in Baak. Als de kaveluitgifte voor deze projecten voltooid is, vervallen ook deze wachtlijsten.

Hengelo Gld, 29 augustus 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends,
afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --