Uniek in Nederland, klimaatneutrale rijstijltrainingen

Prodrive training bv

Persbericht, Lelystad 29 augustus 2006

Prodrive verzorgt klimaatneutrale rijstijltrainingen
Paul Maaskant Prodrive Training, al 13 jaar dé aanbieder van voorgezette rijvaardigheid trainingen in Nederland heeft een branche unieke samenwerking gesloten met KlimaatNeutraal Groep. Met ingang van heden worden alle rijstijltrainingen die Prodrive verzorgt, waaronder rijvaardigheidstrainingen en trainingen het Nieuwe Rijden, klimaatneutraal uitgevoerd. Hetgeen inhoudt dat de uitstoot van CO2 die deze trainingen veroorzaken wordt gecompenseerd door aanplant en onderhoud van bossen.

In Nederland heeft KlimaatNeutraal Groep inmiddels zo'n 1.500 hectare bos gerealiseerd, wereldwijd is dit 55.000 hectare. 'Dat is genoeg om jaarlijks een half miljoen ton CO2 uit de lucht te eten. Gelukkig groeit het aantal ondernemers dat aan CO2 compensatie doet hard en zullen we naast nieuwe bossen ook duurzame energieprojecten realiseren.' Aldus Denis Slieker, directeur van KlimaatNeutraal Groep.

Paul Maaskant, directeur van Prodrive Training vult aan, 'Een beter milieu begint bij jezelf. De grootste winst van klimaatneutraal ondernemen is dat onze organisatie een concrete bijdrage levert aan de oplossing van het klimaatprobleem. Maar niet alleen het klimaat heeft hier baat bij, ook onze klanten hebben er baat bij om zaken te doen met een partner die een actief duurzaamheidsbeleid voert. Immers, duurzaamheid loont, op korte en op lange termijn. Bedrijven die in hun bedrijfsvoering hoge eisen stellen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen verwachten dit ook van hun leveranciers. Het was voor Prodrive Training dan ook een gezonde en logische stap dit samenwerkingsverband aan te gaan.'

De samenwerking tussen beide partijen gaat verder. 'Wij kunnen in samenwerking met Prodrive Training onze klanten een bredere oplossing bieden, naast het reactief bezig zijn met CO2 compensatie kunnen we onze klanten nu ook een pró actieve oplossing bieden in de vorm van de Het Nieuwe Rijden Trainingen van Prodrive.' Door het volgen van deze training worden bestuurders efficiënter en veiliger chauffeurs. De trainingen leiden niet alleen maar tot een lagere CO2 uitstoot maar dragen ook merkbaar bij aan reducties op de schadelast en brandstofkosten. Diverse relaties hebben na de trainingen al brandstofbesparingen tussen de 5 en 7% gerealiseerd.