Datum: 20060829
Titel: Griekse en Koreaanse marine over op waterstof van Air Products
Subject was: Griekse en Koreaanse marine over op waterstof van Air Products

Ingezonden persbericht

Persbericht

Griekse en Koreaanse marine over op waterstof van Air Products

Rotterdam, 29 augustus 2006 - In navolging van de Duitse marine gaan nu ook de marinekorpsen van Griekenland en de Republiek Korea over op het gebruik van waterstof van Air Products. Het gaat om meerdere onderzeeschepen voorzien van een brandstofcelsysteem, dat geen warmte of geluid afgeeft tijdens het genereren van energie.

De tanksystemen die de marine-organisaties gaan gebruiken komen ook van Air Products, dat daarvoor een cryogeen systeem inzet waarbij gassen onder extreem lage temperatuur gescheiden worden. Dit systeem wordt al langere tijd toegepast in de industriele sector voor de compressie van vloeibare waterstof en cryogeen gas. Daarnaast is het al succesvol ingezet voor systemen met brandstofcellen die waterstof gebruiken, waaronder tankstations voor waterstof. Deze apparatuur heeft de omvang en het gebruiksgemak van een brandweerslang.
Air Products levert de producten aan duikbootproducent Howaldswerke Deutsche Werft (HDW).

----

Over Air Products
Air Products levert stikstof- en zuurstof- en argon, procesgassen en speciale gassen, performance materials en intermediate chemicals in de sectoren technologie, energie, medisch en industrieel. Air Products staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve cultuur, de operationele vakkundigheid en de verantwoordelijkheid voor veiligheid en milieu. De jaaromzet bedroeg in het boekjaar 2005 ruim 8 miljard dollar. Air Products heeft in Nederland vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Terneuzen en het Rotterdamse havengebied (Bottlek, Pernis en Europoort). Bij Air Products werken wereldwijd 20.000 medewerkers. Meer informatie: www.airproducts.nl

Meer persinformatie:
Wisse Kommunikatie
Francine Loos / Theo Snijders
Telefoon 026 443 1523
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl / theo.snijders(at)wisse-worldcom.nl