Ingezonden persbericht


Persbericht

15 augustus 2006

Steve van Deventer spreekt over 'Identiteit in Christus'

Ds. Steve van Deventer, oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, verzorgt in week 35 de bijbelstudies op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem. Het thema is in deze week 'Identiteit in Christus.' Dinsdag en donderdag beginnen de bijbelstudies om 10.15 uur en voor de jeugd vanaf 13 jaar op maandag, woensdag en vrijdag om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Steve Van Deventer is een geliefd spreker op conferenties, mannendagen en gemeentes en is nu voorganger van de Alphakerk Amstelland in Kudelstaart. Hiervoor was hij predikant te Frieschepalen, Houten en Aalsmeer binnen de Gereformeerde en Hervormde Kerk.

Van Deventer heeft vooral het geestelijk aspect van het christelijk geloof binnen de kerk willen benadrukken. Hij merkte als gereformeerd en hervormd predikant dat veel mensen op zoek zijn naar een beleving van het geloof en de geestelijke kant ervan. Samen met anderen heeft de Zuid-Afrikaan aan de wieg gestaan van de Evangelische Werkverband binnen de Protestantse kerk in Nederland (PKN) die een geestelijke vernieuwing binnen deze kerk wil bewerken. Hij maakte ook deel uit van de Kana Comité die in de jaren negentig de Charismatische genezer John Wimber naar Nederland uitnodigde en John Arnot van de Toronto beweging. Dit is een opwekking geweest in de jaren negentig waarbij veel mensen Gods Geest ervaarden.

De laatste jaren heeft Van Deventer verschillende evenementen georganiseerd voor mannen en hij heeft ook verscheidene interkerkelijke conferenties georganiseerd. Vaak wordt Van Deventer gevraagd te praten over het werk van de Heilige Geest. Ds. Steve van Deventer is getrouwd met Magda en samen hebben zij drie kinderen. Meer informatie over de activiteiten op De Betteld kan worden gevonden op www.betteld.nl.

------ Einde persbericht ---------