Continue Directe Democratie Partij en Lijst B.N.S. gaan samen


Niemand in Nederland zit te wachten op versnippering

DEN HAAG, 20060829 -- Op de laatste dag waarop nieuwe partijen zich bij de kiesraad konden melden ging de kogel door de kerk. Rob verboom en Joop van Wingerden, resp. initiatiefnemers van de CDDP (Continue Directe Democratie Partij) en Lijst B.N.S. (Bewust Niet-Stemmers), kwamen tot de conclusie dat de uitgangspunten en doelstellingen van beide partijen nagenoeg gelijk zijn, zodat samengaan tot een win-win-situatie zou leiden.

Rob Verboom startte de CDDP vorig jaar omdat hij van mening is dat Nederland veel democratischer bestuurd dient te worden, hij bedacht een format waarin iedere kiezer per onderwerp zijn mening kan geven. Uiteraard is het internet hierbij een uitgelezen hulpmiddel.

Joop van Wingerden (Lijst B.N.S.) constateerde dat er steeds meer mensen besluiten om niet meer te gaan stemmen. Vooral het feit dat dit regelmatig jonge mensen betreft maakt het zorgelijk. Als reden, voor het niet stemmen, wordt vaak opgegeven dat men het vertrouwen in de politiek kwijt is. Daarnaast benoemd men het feit dat er geen partij bestaat waarmee men het op alle belangrijke punten eens is. Deze groep wil hun stem geven aan standpunten en niet langer aan een niet verkozen coalitie. Daarnaast wil men vaker zijn stem geven dan eenmaal per vier jaar.

Doelstelling is dan ook, zorgen dat men weer vertrouwen krijgt in de politiek en dat men weer gaat stemmen. Zorgen dat er per onderwerp gestemd kan gaan worden in plaats van op partij ideologieën, ideologieën die allemaal verloren gaan in een coalitie. Deze oplossing komt de zwevende kiezer volledig tegemoet in zijn wensen.

De partij gaat verder onder de naam Continue Directe Democratie Partij.
De site: www.cddp.nl geeft op een heldere manier aan hoe de partij werkt. Ook kunt u zich hier aanmelden als lid of contact zoeken voor verdere informatie.





Continue Directe Democratie Partij