MarkThisDate.com lanceert Calvertising


Adverteren in agenda's zoals Outlook, iCal en Google Calendar

AMSTERDAM, 20060829 -- Kalenderportal www.MarkThisDate.com biedt adverteerders vanaf heden de mogelijkheid te adverteren in elektronische agenda's zoals Outlook, Lotus Notes en Google Calendar. Adverteerders kunnen daarvoor gebruik maken van het uitgebreide kalenderbestand van MarkThisDate.com, of eigen evenementen gebruiken om hun boodschap in de elektronische agenda van de doelgroep(en) te krijgen.

De term Calvertising (calvertising.markthisdate.com) staat voor Calender Advertising en is in lijn met begrippen zoals sms-vertising, dak-vertising en eggvertising. De term is door MarkThisDate gelanceerd omdat er tot op heden nog geen vergelijkbaar initiatief bestaat. Het achterliggende advertentiemodel is eveneens door MarkThisDate zelf ontwikkeld. "We zijn in maart 2006 met MarkThisDate begonnen," zegt Rutger Geelen, managing director van MarkThisDate. "In eerste instantie hebben wij ons gericht op het ontwikkelen van de site, het opbouwen van content, en het genereren van traffic. Dat laatste doen we onder andere via samenwerkingen met partijen als Feyenoord, FC Utrecht, Voetbal international en United Consumers. Met het nieuwe advertentiemodel zijn we er klaar voor om adverteerders heel gericht toegang te geven tot onze klantenkring."

"Adverteren in agenda's biedt essentiële voordelen ten opzichte van traditionele online uitingen zoals banners, tekstlinks en advertorials", zegt Wilfred Stegeman, marketingmanager van MarkThisDate. "Zo is de attentiewaarde bijzonder hoog. Iedere keer dat een evenement uit de kalender plaatsvindt, verschijnt er per kalender slechts één advertentie van één adverteerder. Ook de uitgebreide segmentatiemogelijkheden leveren een belangrijk voordeel op. Adverteerders kunnen via Calvertising namelijk specifieke doelgroepen benaderen. Een voorbeeld? Een verkoopbureau voor tickets adverteert in het speelschema van Ajax voor het nieuwe seizoen. Daarnaast adverteert een regionale aanbieder van vakantiereizen in de kalender voor schoolvakanties in de regio zuid 2007."

Over MarkThisDate.com
MarkThisDate.com is in maart 2006 gestart en biedt gebruikers de mogelijkheid kalenders te downloaden, maar ook zelf toe te voegen. Inmiddels zijn er al ruim 600 kalenders geplaatst. Daarnaast biedt MarkThisDate.com webmasters de mogelijkheid om de kalenders op hun eigen site te plaatsen en hebben bedrijven de mogelijkheid te adverteren in de kalenders. Vanaf de lancering in maart 2006 werden het speelschema van het WK Voetbal (ruim 30.000 downloads) en het speelschema van Feyenoord (ruim 15.000 downloads) tot nu toe het meest gewaardeerd. Toch kunnen bezoekers op de site meer vinden dan alleen voetbal. Ook veel Amerikaanse sporten zoals basketbal en honkbal, nationale feestdagen uit diverse landen en de verschillende schoolvakanties zijn er te vinden.





MarkThisDate.com