Ingezonden persbericht


TF-2 legt de basis voor het Amsterdam Fringe Festival en speelt gelijktijdig met TF-1. Fringe betekent letterlijk 'rand' en het Fringe Festival is een festival op zich, dat plaatsvindt naast het officiele theaterfestival. TF-2 kent echter geen juryselectie. De open inschrijving is inmiddels gesloten en er staan dit eerste jaar meer dan veertig voorstellingen in de Fringe!

Wij nodigen u uit om theater op verschillende plaatsen en binnen verschillende contexten te ervaren. Van sexclub tot sprookje, van rock tot opera, van theater tot metro en bushok. De eerste aflevering van het Amsterdam Fringe Festival belooft een dynamische bende te worden van alles wat het theater te bieden heeft. Laat alle kaders varen en wees welkom in de Fringe.

Een greep uit de voostellingen:

Stills Sneak Preview - Lange Poten
Din. 29 t/m don. 31 aug. Caravan tegenover Theater Bellevue tussen 16.00-17.30, 19.00-20.30 en 21.30-23.00 uur

De koloniaal, avonturier, ontdekkingsreiziger en fotograaf J.G. Mulder (1869-1922) maakt expedities over de hele wereld en legt zijn avonturen vast met een stereoscopische camera. Hij laat een archief van meer dan tweeduizend schitterende 3D-foto's achter.

Amsterdam 2006. Carla Mulder, artistiek leider van theatergroep Lange Poten raakt geboeid door opa's mysterieuze nalatenschap.
In haar kijkdooscaravan gaat kleindochter Mulder met het publiek op zoek naar het verhaal achter opa's foto's.

Afkloppen! - Camilla Matrienhof & Ria Marks
Din. 29 aug. t/m zon. 13 sep. Theater Bellevue, 12:30 uur kaarten: www.theaterbellevue.nl

Afkloppen! is een fysieke, poëtische en tragikomische voorstelling over een vrouw die het leven onder controle probeert te houden. Geleid door rituelen en dwanghandelingen, vindt ze uiteindelijk geluk in datgene wat haar ongelukkig maakt.

De John Burn Show - l'Avventura
Vrij. 1 sep. Rozentheater, 21:00 uur
kaarten: www.rozentheater.nl

John Burn (Gestorven in 1917. Niet Onsuccesvol. Toch Vergeten.) zal zijn hersenkronkels ontvouwen en u op zijn gedachten brengen. Mimisch en rockend theater. Soms raar. Soms schurend. Soms gewelddadig. Soms lief.

Khadish een MTV opera - Het Verdriet van de Zeedijk Zat. 2 t/m zon. 17 sep. Huis Marseille (Keizersgracht 401) Ieder half uur van 11:00 tot 18:00, behalve maandag Een korte, provocatieve opera gebracht in de visuele taal van een videoclip, soms flitsend en snel, soms lyrisch en traag. Deze experimentele opera filmproductie over terrorisme en geweld reikt voorbij de rationele ervaring en roert de toeschouwer emotioneel.

TelSellDelllerium - Gezelschap van de Nacht
Zon. 3 sep. The Sugar Factory, 21:00 uur
kaarten: www.sugarfactory.nl

TelSellDelllerium is een energieke collectie electrotheatrale reclameblokken voor de ultrapraktische producten van Chemical Comfort. Host Debbie en on-stage-voice-over Benny voorzien de gadgets van uitleg, zang en dans.

De luie provocatrice - TG Passevite
Ma. 4 & di. 5 sep, Kelder van Paradiso, 20.00 en 22.30 uur kaarten: www.paradiso.nl

De luie provocatrice is een scheldstuk voor boven de 18. Theatergroep Passevite laat zich bij deze middernachtelijke voorstelling van zijn grofgebektste, vuigste, meest pornopoëtische kant zien. Liefhebbers van zuiver Nederlands zijn gewaarschuwd.

Ins Blaue Hinein - Le Nu Perdu
Din. 5 t/m don. 7 sep. Veemvloer, kaarten: info@le-nu.com 14:00, 16:00, 19:00 en 21:00 uur

Ins Blaue Hinein is een performance die individueel beleefd wordt. Een hoogstpersoonlijke trip naar het onbekende, waarvan u het einde niet kunt voorspellen. Meerdere Kansen voor een Eerste Indruk - Art-Jan de Vries Woe. 6 & don. 7 sep. De Melkweg, 19:00 en 21:00 uur kaarten: www.melkweg.nl

Twee presentatoren, drie toneelstukjes en vier glazen wijn. Een gezonde Hollandse stoelendans en een mini-quiz. Zonder goed of fout. Naast wie zit jij eigenlijk?

Moe maar op en dolend - Abattoir Fermé
Vrij. 8 sep. De Brakke Grond, 21:00 uur
kaarten: www.brakkegrond.nl

Verbluffend sterke beelden, een broeierige, dreigende sfeerzetting, een bijzonder suggestieve geluidsband en een even intrigerende als donkere verhaallijn. Eigenzinnig theater dat confronteert met obscure thematieken, dissidente figuren en stuitende humor.

PickUp Club - Theaterplatform PickUp
Zat. 9 sep. Paradiso, 21.00 tot 05.00 uur
kaarten: www.paradiso.nl

Theaterplatform PickUp presenteert werk van theatermakers uit Amsterdam en ver daarbuiten. Korte voorstellingen en onverwachte scènes in zalen, op trappen, in kasten en tegen muren. Dansen met minimal dj's, electronikdiscobreaks en vette funk.

Animal Farm - De Queeste
Vrij. 8 & zat. 9 sep. Plein voor de Brakke Grond, 20.00 uur, gratis

Alec Trup komt helemaal uit Oost-Europa aangereden met zijn gammele busje. Hij is op zoek naar werk, op zoek naar een nieuwe toekomst. Om de tijd te doden en zijn verwonde ziel te troosten, vertelt hij het verhaal van de beesten op de boerderij.

Absurd Dubbel - Absurd Nederland (2 voor de prijs van 1 1/2) Maa. 4 t/m don. 7 sep. Perdu, 20.00 uur, kaarten: www.perdu.nl

Twee voorstellingen voor de prijs van anderhalf; Krantenkoorts is een komisch en ontroerend stuk over twee dappere mannen. Meer is een futuristisch sprookje met een hedendaags thema: het probleem van zingeving in een wereld waarin alles mag en kan.

Suit Suite - Theatergroep Tweelicht
Don. 7 t/m zat. 9 sep. Tuinzaal Brakke Grond, 19.00 uur Kaarten: www.indenes.nl

Het maatpak is hét visitekaartje van de Westerse welvaartsmaatschappij. Maar wie zijn eigenlijk al die tweedelig ingepakte mensen? In deze muzikale voorstelling tonen zeven individuen de naakte waarheid. Suit yourself en laat u beetpakken!

tf-1: toneelpublieksprijs

Vier genomineerden voor de Toneel Publieksprijs zullen tijdens het estival te zien zijn als onderdeel van TF-1, de Nederlands Vlaamse Theaterselectie.

Mephisto - Hummelinck Stuurman Theaterproducties
Do. 31 aug. & vrij. 1 sep. Stadsschouwburg Amsterdam, 20.15 uur

Mephisto (Huub Stapel) deinst er niet voor terug omwille van zijn acteurscarrière te collaboreren met de nazi's. Terwijl zijn vrienden en zelfs zijn vrouw het land ontvluchten, maakt zijn acteerdrang meer kapot dan hem lief is...

Minder is meer - Fred Delfgaauw
Zat. 2 sep. Stadsschouwburg Amsterdam, 20.15 uur

Fred Delfgaauw, theatermaker, meester-verteller en poppenspeler, heeft zich voor 'Minder is Meer' laten inspireren door de meest aansprekende momenten uit zijn 25 jarige loopbaan op de planken. Het resultaat is een betoverend en magisch programma.

Herfstsonate
Hersftsonate - Hummelinck Stuurman Theaterproducties Zon. 3 september, Stadsschouwburg Amsterdam, 20.15 uur

'Herfstsonate' is een dramatische confrontatie tussen een moeder en haar dochter. Tijdens een lange nacht van de waarheid leggen beide vrouwen de wortels van hun conflicten en hun vervreemding bloot. De moeder beseft dat ze tekort is geschoten, maar voor verandering is het nu te laat.

Juliana's Derde Weg - Theatergroep De Kern
Zat. 9 & zon. 10 sep. Compagnietheater, 20:30 en 14:00 uur

Juliana spreekt. Een ontroerende toneelvoorstelling met spannende confrontaties en nog nooit geopenbaarde feiten over een vrouw die, ondanks alle tegenstand, gedreven bleef om deze wereld leefbaarder te maken.

tf-2: locaties

De Fringe is te beleven op de volgende locaties: Compagnie Theater, De Brakke Grond, De Melkweg, Paradiso, Perdu, Sugar Factory, Theater Bellevue, Stadsschouwburg Amsterdam en andere spannende plekken die nog nader aangekondigd worden......

8 weekly.nl

Houd de website www.8weekly.nl in de gaten, hier zullen dagelijks recensies en achtergrondartikelen over de Fringe verschijnen.

gratis ov

Op vertoon van uw tf-1 kaartje voor de Stadsschouwburg kunt u gratis reizen met tram, bus en metro van het GVB.

godot komt!

Het wachten is voorbij, want zaterdag 9 september komt hij eindelijk, Godot. Meld je aan op de mailinglijst voor meer informatie.

ga vreemd...

Vreemd gaan kan op donderdag 31 augustus van 23.00 tot 05.00 uur op het wildvreemde feest in de Sugarfactory.
Of op éénvan die andere tf-2 feesten....

Fringe A - Z:

Absurd Nederland, Opium voor het Volk, Accidental Monday, Camilla Matrienhof & Ria Marks, De Queeste, Het Syndicaat, De Wetten van Kepler, Club Wonder, Alexandra Broeder, De Kazerne, Mama is Kaal, Balladeuse, Stichting Public Amusement, Five Easy Pieces, In Vervoering, Bert Hana, Fanclub Esvla, Le Nu Perdu, Buda kunstencentrum, sandersgeluk, L'Avventura, Het Zuidelijk Toneel, Productiehuis Brabant, Toneelacademie Maastricht, Maartje Teussink, Magic, Turpijn, Jochems en Verbeken, TG Passevite, Art-Jan de Vries, Marie Groothof, Abattoir Fermé, Het Gezelschap van de Nacht, Toneelklas Dora van der Groen, Theaterplatform PickUp, Lange Poten, Theatergroep Tweelicht, Leander Haaitsma en Efrem Stein, Gezelschap van de Nacht, Theater und Philharmonie Essen, Vreemd/Strange Secret, De

De Partners:

TF-1 is een gezamenlijk initiatief van de Stadsschouwburg Amsterdam, de Vereniging van Theatergezelschappen en
-producenten (VNT), het Theater Instituut Nederland, Bureau Promotie Podiumkunsten en het Holland Festival.TF-1 staat onder leiding van Jeffrey Meulman.

TF-1 wordt mede mogelijk gemaakt door Ministerie van OC&W, Van den Ende Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Podium Programmering en Marketing, Vlaams cultuurhuis Brakke Grond & Vermogensfonds.