Gemeente Elburg


Publicatie 29 augustus 2006

Week 35

1. Infosessies september

2. Burgerhandvest

3. Afsluiting wegen

4. Verkeersbesluit Oude Kerkweg Doornspijk
5. Hernieuwde oproep (wegens te beperkte belangstelling)
6. Opening dierenweitje

7. Informatie Senioren / Rijbewijs brommobiel
8. Energie besparen in het huishouden (1)

9. Verleende vergunning

10. Natuur- en Landschapsverordening 1997

11. Milieubeheer / kennisgeving ontwerpbesluit
12. Wet Milieubeheer / Kennisgeving besluit
13. Wet milieubeheer / bekendmaking melding
14. Afgegeven bouw- en sloopvergunningen


---

_______________________

Infosessies september

Deze wordt gehouden op 4 september op het gemeentekantoor.

Agenda

Cluster 1, aanvang 19.30 uur, Habozaal

* WMO.

Cluster 2, aanvang 19.30 uur, BenW kamer

* Zondagopenstelling Lötters.

* Ondersteuning implementatie rechtmatigheid.

Cluster 3, aanvang 21.00 uur, Habozal

* Huisvesting basisschool De Borchstee.

* Verslag uitvoering WWb.

Via www.elburg.nl (onder `bestuur') zijn de agenda en de achterliggende stukken te raadplegen. Vanaf dinsdag 29 augustus liggen ze ter inzage in bibliotheken, gemeenschapshuizen en het gemeente-kantoor.

Spreekrecht Infosessie

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te praten met de raadsleden.



Burgerhandvest

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het burgerhandvest over de termijnen van afhandeling is vastgesteld. In dit document is aangegeven welke producten en diensten van de gemeente binnen welke termijn worden afgedaan. Zo is in één oogopslag duidelijk hoeveel tijd de gemeente nodig heeft om bijvoorbeeld een vergunning af te geven.

Het burgerhandvest staat op de website www.elburg.nl en ligt ter inzage bij de Stafafdeling.



Afsluiting wegen

* Hoekwant gedeeltelijk
Op vrijdag 1 september 2006 wordt vanaf 19.00 tot 24.00 uur het gedeelte van de Hoekwant gelegen tussen de huisnummers 1 t/m 23 afgesloten voor al het verkeer, voetgangers uitgezonderd.
* Diverse wegen 't Harde
Vrijdag 1 september 2006 wordt tussen 18.00 en 20.00 uur wordt de Blerckweg, de Herenveldweg weggelegen tussen de Blerckweg en de Tiendmaatweg en een gedeelte van de Tiendmaatweg afgesloten voor al het verkeer, voetgangers uitgezonderd.

De bovengenoemde tijdelijke verkeersmaatregelen zullen worden uitgevoerd met de daarvoor bestemde borden en afzethekken.
* Broekdijk
In de periode van 28 augustus tot 8 september zal een gedeelte van de Broekdijk worden herstraat. In verband met de werkzaamheden zal de weg worden afgesloten voor het doorgaande verkeer. De percelen zullen zoveel mogelijk bereikbaar blijven.

* Mezenbergerweg
In de periode van 4 tot 21 september zullen pagagestroken worden aangelegd langs de Mezenbergerweg. In verband met de werkzaamheden zal de weg overdag worden afgesloten voor het doorgaande verkeer. De woningen en percelen aan de Mezenbergerweg zullen bereikbaar blijven.

Inlichtingen verkrijgbaar bij de afdeling Civiel Beheer en Groen, tel. 688691.



Verkeersbesluit Oude Kerkweg Doornspijk

Door de twee bochten die tijdens de recente reconstructie van het gedeelte van de Oude Kerkweg tussen de J. Brouwerweg en de W. Vinckeweg zijn aangebracht, kan er op dit weggedeelte niet meer worden geparkeerd zonder het verkeer te hinderen. Ook voertuigen en voertuigcombinaties langer 10 m kunnen niet meer van dit weggedeelte gebruik maken.

De gemeente Elburg heeft dit vastgelegd in een verkeersbesluit. Van 30 augustus t/m 10 oktober 2006 ligt het verkeersbesluit ter inzage bij de afdeling Projectontwikkeling en Verkeer en kunnen belanghebbenden hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken. (zie colofon).

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J.J. Ruster (tel. 688674).



Hernieuwde oproep (wegens te beperkte belangstelling)

Hebt u iets over voor onze samenleving en wordt u (m/v) onze toekomstige vrijwillige brandweercollega?

Bij de vrijwillige brandweer Elburg ontstaan in 2007 een 2-tal vacatures.

Voordat we de vacatures vrijgeven voor sollicitatie nodigen we geïnteresseerden uit op een 2e voorlichtingsavond op maandag 11 september om 19.45 uur in de brandweerkazerne aan de Oostendorperstraatweg 8 in Elburg.

Geïnteresseerden moeten rekening houden met o.a. de volgende functie-eisen, selectiecriteria:

* U hebt een leeftijd (bij voorkeur) tussen de 18 en 35 jaar.
* U bent woonachtig en werkzaam binnen de gemeente Elburg of op een acceptabele afstand van de brandweerkazerne.
* U bent bereid om naast het volgen van de brandweeropleidingen ook opgeleid te worden tot brandweerduiker.

* U beschikt in ieder geval over rijbewijs B en bij voorkeur ook over C en E.

* U hebt /krijgt toestemming van uw hoofdwerkgever.
* U bent sportief en beschikt over een goede conditie
* U bent medisch geschikt om het brandweervak uit te voeren (medische keuring is onderdeel selectie).

* U bent een stabiele persoonlijkheid.

Geïnteresseerde en gemotiveerde mensen uit Elburg hoop ik op de voorlichtingsavond te mogen ontmoeten. Voor hen die niet de voorlichtingsavond kunnen bijwonen maar wel geïnteresseerd zijn, ben ik bereikbaar via 0525-688621 (gemeentehuis), 0525-689155 (brandweerkazerne) of 0525-662382 (privé).

Klaas Noorland

Brandweercommandant



Opening dierenweitje

Woensdag 23 augustus heeft wethouder Gerard v.d.Velde, in een boerenkiel, een nieuw dierenweitje met geiten geopend aan de Kernhoopweg hoek Herenveldweg in 't Harde

Er waren bijna honderd kinderen bij de opening aanwezig.

Het dierenweitje kwam tot stand door samenwerking van het wijkcomité 't Harde en de gemeente Elburg.

De drie geitjes in het dierenweitje worden verzorgd door een vrijwilliger, de heer Hunesteijn.



Informatie Senioren / Rijbewijs brommobiel

Per 1 oktober 2006 komt er een nieuw rijbewijsstelsel. Voor de categorie bromfietsen komt het zogenoemde AM-rijbewijs. Tot de categorie bromfietsen horen ook de brommobielen, zoals de 45-kilometer autootjes officieel heten.

Mensen die op dit moment in een brommobiel rijden en geboren zijn vóór
1 juni 1980 kunnen tot 1 oktober een bromfietscertificaat aanvragen op het postkantoor, dat kost rond de EUR 15,00. Dit geldt niet voor mensen die een rijbewijs voor auto of motor hebben.

Na 1 oktober

Mensen die na 1 oktober 2006 een bromfiets of brommobiel willen gaan berijden moeten daarvoor eerst een theorie examen met goed gevolg afleggen. Een dergelijk examen is behoorlijk prijzig, naar men nu verwacht zal het tussen de EUR 500 en EUR 1000 gaan kosten. Ook hier geldt overigens dat dit niet geldt voor mensen die een geldig rijbewijs voor auto of motor hebben, bij hen wordt bij de verlenging van het rijbewijs de categorie AM toegevoegd.

Alvast aanvragen

Ook als u er over denkt in de toekomst een brommobiel te gaan besturen, kunt u nu een bromfietscertificaat aanvragen op het postkantoor. Dit certificaat kunt u gedurende drie jaar omwisselen voor het nieuwe AM-rijbewijs.

Nodig voor de aanvraag

Wilt u een bromfietscertificaat aanvragen op het postkantoor, dan heeft u het volgende nodig:

* een ingevuld `Aanvraagformulier Bromfietscertificaat' (CBR001). Dit formulier is aan de balie op het postkantoor verkrijgbaar.
* Een goed gelijkende pasfoto, kleur of zwart wit, met op de achterzijde de naam en geboortedatum van de aanvrager vermeld.
* Een geldig legitimatiebewijs (bijv. paspoort).

Check

* Bent u in het bezit van een bromfietscertificaat? Ja - ruil hem om voor een AM-rijbewijs tussen 1 oktober 2006 en 1 oktober 2009

* Nee, heeft u een rijbewijs voor auto of motor? Ja - bij verlenging na 1 oktober 2006 wordt het AM-rijbewijs bijgeschreven

* Nee, bent u geboren vóór 1 juni 1980?
Ja - vraag het bromfietscertificaat aan
Nee - u dient examen af te leggen



Energie besparen in het huishouden (1)

Energie besparen is makkelijker dan u denkt. Als u maar weet waar u op kunt letten. Alleen al door uw apparaten echt uit te zetten, in plaats van op de stand-by stand te laten staan, kunt u bijvoorbeeld meer dan 100 euro verdienen. En met het gebruik van spaarlampen bespaart u al snel 50 euro per jaar. Dat is makkelijk verdiend!

De komende weken vindt u hier voorbeelden om uw energierekening omlaag te brengen. Zuinig zijn met energie spaart het milieu en met de steeds stijgende gas- en elektraprijzen levert energie besparen financieel ook flink wat op.

Energie besparen bij koelen

Plaats de koelkast op een koele plaats, niet te dicht bij verwarming, fornuis of de zon.

Zet een koelkast met de achterkant minstens 10 centimeter van de muur af. Het apparaat gebruikt minder energie als de warmte die aan de achterkant vrij komt makkelijk weg kan. Houd de achterzijde van de koelkast stofvrij. Open de deur zo min en zo kort mogelijk. Zo gaat er zo min mogelijk koude verloren. Energie bespaart u ook door het apparaat regelmatig te ontdooien (tweemaandelijks of wanneer er een laag ijs opzit). Ontdooi ingevroren producten in de koelkast. De kou die vrijkomt wordt gebruikt voor de koeling. Dat bespaart weer energie. Zet de koelkast uit als u deze een tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Zet de deur dan op een kier om schimmels tegen te gaan.

Een slecht sluitende deur 'lekt' energie. Controleer dit door een stukje papier tussen de deur en de koelkast te steken en te trekken. Voelt u weerstand, dan sluit de deur nog goed. Het randje rubber langs de deur houdt u soepel door het regelmatig te reinigen met een vochtige doek.

Bij de afdeling Milieu kunt u gratis voor één maand een energiemeter lenen. Hiermee kunt u direct zien hoeveel stroom uw apparaat gebruikt.



Verleende vergunning

Stichting "De Akker is de Wereld" p/a de heer B. Bosman, Klaproos 2, 8081 ST Elburg heeft vergunning ontvangen voor het organiseren van een zendingsmarkt op zaterdag 9 september a.s. van 08.00 tot 16.00 uur. Locatie: parkeerterrein nabij het HKC. Verzonden: 9 augustus 2006.

Bezwaar mogelijk, zie colofon.

Voor inlichtingen betreffende bovenstaande vergunning kunt u contact opnemen met de heer A.H. Kroese, medewerker vergunningen, afdeling Civiel Beheer en Groen.



Natuur- en Landschapsverordening 1997

Aangevraagde ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. twee berken op het perceel Zuiderzeestraatweg West 94 te Doornspijk.

Zienswijzen op deze aanvragen tot een week na 29 augustus in te dienen bij de afdeling Milieu van de Gemeente Elburg, Postbus 70, 8080 AB te Elburg.

Verleende ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. een amerikaanse eik op het perceel Lageweg 7 te Doornspijk.
2. een meidoorn en acht lijsterbessen in de groenstrook aan de Coragestraat ter hoogte van de nummers 7 tot en met 25 te Elburg (met herplantplicht).

Geweigerde ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. een zomereik op het perceel Zandsteenstraat 84 te 't Harde.
2. een acacia op het perceel Sportlaan 42 te 't Harde.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon)



Milieubeheer / kennisgeving ontwerpbesluit

Het volgende ontwerpbesluit is genomen:

M. Akster, Oude Harderwijkerweg 81 te Doornspijk: Het verlenen van een revisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het in werking hebben van een vleesvarkens- en rundveehouderij.

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van woensdag 30 augustus tot en met dinsdag 10 oktober 2006 ter inzage op de afdeling Milieu van het gemeentekantoor. De stukken kunnen iedere werkdag van 8:30 uur tot 12:30 uur worden ingezien. De stukken zijn ook op afspraak buiten genoemde tijden in te zien.

Zienswijzen kan een ieder binnen voornoemde termijn schriftelijk indienen bij het college. Tevens is het mogelijk zienswijzen mondeling in te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de heer W.J. Grijsen. U kunt aangeven om persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Voor meer informatie en/of afspraak: tel. 688692 (W.J. Grijsen).



Wet Milieubeheer / Kennisgeving besluit

Wij hebben de volgende melding verandering inrichting ingevolge artikel 8.19 geaccepteerd:

* Tuincentrum De Nieuwstad, Nieuwstadspad 4 te Elburg: het veranderen van de indeling van het terrein en de gebouwen, waarbij gebouwen deels afgebroken worden en deels nieuwbouw zal plaatsvinden en het aanleggen van een inrit en parkeerplaatsen.

Het besluit is met ingang van woensdag 30 augustus tot en met dinsdag 10 oktober 2006 iedere werkdag van 08.30 uur tot 12.30 uur in te zien op de afdeling Milieu van het gemeentekantoor. De stukken zijn ook op afspraak buiten genoemde tijden in te zien. Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

Voor meer informatie en/of afspraak: tel: 688705 (de heer R.J.H.M. Sleegers).



Wet milieubeheer / bekendmaking melding

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij een melding hebben ontvangen van:

Laurus Nederland B.V., voor het in werking hebben van een supermarkt, gelegen aan de Zwolscheweg 1 te Elburg.

De heer D.G. van den Berg, voor het in werking hebben van een inrichting voor opslag van goederen, gelegen aan de Brandweg 6 te 't Harde.

Tandartspraktijk De Beer BV en tandartspraktijk Van Dijck BV, voor het in werking hebben van een tandartsenpraktijk, gelegen aan de Terbekeweg 53A te Elburg.

Voornoemde melding is op iedere werkdag van 08.30 tot 12.30 uur in te zien op de afdeling Milieu van het gemeentekantoor. De stukken zijn op afspraak ook buiten genoemde tijden in te zien, tel: 688707.

U kunt tegen vergoeding van de kosten een kopie van de ter inzage gelegde stukken krijgen.



Afgegeven bouw- en sloopvergunningen

Lichte bouwvergunningen

1. Botterstraat 13, Elburg: gedeeltelijk vergroten van de woning.
2. Weg over de Plaats 2, Doornspijk: bouwen van een kapschuur.
3. Schokkerstraat 83, Elburg: gedeeltelijk veranderen van een schuur met carport.

4. Pluutstraat 62, Elburg: gedeeltelijk vergroten van een berging/dierenverblijf.

5. Graaf Hendriksteeg 9, Elburg: veranderen van de woning.

Reguliere bouwvergunningen

1. Bovenweg 55, Doornspijk: gedeeltelijk vergroten van een woning.
2. Brandweg 1b, 't Harde: bouwen van een woning met bijgebouw.
3. Havenkade 39, Elburg: gedeeltelijk veranderen/vergroten van het dok.

Sloopvergunning

1. Oldenboschweg 9, 't Harde: verwijderen van asbesthoudende dakbedekking.

Reclamevergunningen

1. Klokbekerweg 62, Elburg: plaatsen van een vrijstaand reclamebord.
2. Eperweg, ong. (nabij landgoed Zwaluwenburg), 't Harde: plaatsen van een vrijstand reclamebord en een kastje voor foldermateriaal.

De vergunningen zijn verzonden op 29 augustus 2006.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

Tervisielegging bouwplan

Burgemeester en wethouders zijn van plan om met toepassing van artikel
19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning te verlenen voor:

1. Parkweg 42, 't Harde: gedeeltelijk vergroten van de woning.

Het bouwplan kunt u inzien vanaf woensdag 30 augustus tot 11 oktober op de afdeling bouwen en wonen. Hebt u bezwaar tegen dit bouwplan dan kunt u tot genoemde datum uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen (zie colofon).

Verlening vrijstelling en bouwvergunning t.b.v. de oprichting van een woning aan de Brandweg 1b te 't Harde

Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 25 april 2006, nr. 2006-005454 hebben verklaard geen bezwaar te hebben tegen het verlenen van vrijstelling, als bedoeld in artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het oprichten van twee woningen op het perceel gelegen aan de Brandweg te 't Harde, kadastraal bekend gemeente Doornspijk, sectie E, nr. 7060.

Wij hebben besloten deze vrijstelling te verlenen en eveneens besloten bouwvergunning ten behoeve van het bouwen van een woning op het perceel Brandweg 1b te 't Harde te verlenen. Dit besluit is op 29 augustus 2006 aan de aanvrager verzonden.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

Verlening vrijstelling en bouwvergunning t.b.v. het gedeeltelijk vergroten van een woning aan de Bovenweg 55 te Doornspijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 30 mei 2006, nr. 2006-0012661 hebben verklaard geen bezwaar te hebben tegen het verlenen van vrijstelling, als bedoeld in artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het gedeeltelijk vergroten van een woning op een perceel gelegen aan de Bovenweg 55 te Doornspijk, kadastraal bekend gemeente Doornspijk, sectie E, nr. 6810.

Wij hebben besloten deze vrijstelling te verlenen en eveneens besloten bouwvergunning te verlenen ten behoeve van het gedeeltelijk vergroten van een woning op het perceel Bovenweg 55 te Doornspijk. Dit besluit is op 29 augustus 2006 aan de aanvrager verzonden.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

Verlening vrijstelling en bouwvergunning t.b.v. het gedeeltelijk veranderen/vergroten van een dok

Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 3 maart 2006, nr. 2006-004537 hebben verklaard geen bezwaar te hebben tegen het verlenen van vrijstelling, als bedoeld in artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het gedeeltelijk veranderen/vergroten van het dok op het perceel gelegen aan de Havenkade 39 te Elburg, kadastraal bekend gemeente Elburg, sectie A, nr. 2637.

Wij hebben besloten deze vrijstelling te verlenen en eveneens besloten bouwvergunning ten behoeve van het gedeeltelijk veranderen/vergroten van het dok op het perceel Havenkade 39 te Elburg te verlenen. Dit besluit is op 29 augustus 2006 aan de aanvrager verzonden.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

Ingekomen aanvraag om lichte bouwvergunning

1. Vackenordestraat 72, Elburg: plaatsen van een buitentrap.
2. Wilgenkampstraat 4, Elburg: plaatsen van een dakkapel.
3. Tra 15, 't Harde: plaatsen van een dakkapel.
4. Vicariestraat 25, Elburg: geheel vernieuwen van een schuur.
5. Flevoweg 5, Elburg: vernieuwen van 4 recreatiebungalows.
6. Oldenboschweg 5, 't Harde: plaatsen van een carport.

Ingekomen aanvraag om reguliere bouwvergunning

1. Zeilstraat 1, Elburg: vergroten van de woning.
2. Schietweg 4, 't Harde: geheel vernieuwen van een schuur.
3. Schouwenburg 4 - 6, 't Harde: gedeeltelijk veranderen van een woning/dierenverblijf.

4. Mezenbergerweg 34, Doornspijk: bouwen van een garage/berging.

Ingekomen aanvraag op grond van artikel 11 van de Monumentenwet
1. Noorderkerkstraat 24, Elburg: wijzigen van een zolderverdieping;

Deze publicatie betekent niet dat de vergunningen zijn of worden verleend. Op een ingekomen aanvraag kan geen zienswijze of bezwaar worden ingediend.