Buhrmann brengt bod uit op Andvord Tybring-Gjedde, de grootste office products onderneming in Scandinavië

- - -
BUHRMANN BRENGT BOD UIT OP ANDVORD TYBRING-GJEDDE, DE GROOTSTE OFFICE PRODUCTS ONDERNEMING IN SCANDINAVIË

HET BOD, GEHEEL IN CONTANTEN, WORDT GEFINANCIERD UIT DE BESTAANDE KREDIETFACILITEITEN

Amsterdam, 29 augustus 2006 - Buhrmann heeft overeenstemming bereikt over het uitbrengen van een vrijwillig bod in contanten van NOK 9,40 per gewoon aandeel voor de overname van Andvord Tybring-Gjedde ASA (ATG), de grootste office products onderneming in Scandinavië. In de transactie wordt ATG gewaardeerd op NOK 2.180 miljoen (EUR 271 miljoen) op 'fully diluted'-basis. De familie Andvord, die 39,9% van de gewone aandelen bezit, en het senior management hebben het bod voor al hun aandelen respectievelijk managementopties reeds geaccepteerd. Lopende de raadpleging met de medewerkers, heeft het bestuur van ATG zijn steun verklaard aan de transactie.

BELANGRIJKE GEGEVENS
Ø Het bod van NOK 9,40 per aandeel betekent een premie van 36% op de slotkoers van 28 augustus en 39% boven de gemiddelde, volume-gewogen, prijs van het aandeel in de afgelopen 3 maanden.

Ø Op jaarbasis wordt EUR 5 miljoen aan synergievoordelen verwacht op het gebied van centrale diensten, eigenmerken, transport, opslag, huisvesting en enkele andere gebieden.

Ø Buhrmann en ATG volgen een vergelijkbare strategische agenda, met de nadruk op het concept van totaalleverancier, eCommerce en uitbreiding van het eigenmerk.

Ø Management met diepgaande lokale expertise blijft behouden.
Ø De voorgestelde acquisitie wordt gefinancierd door een uitbreiding van leningen onder bestaande kredietfaciliteiten; Buhrmann verwacht dat de huidige credit rating bij de financiële analysebureaus wordt behouden.

Ø De transactie werkt naar verwachting neutraal op EPS 2006 en verhogend vanaf 2007.

REACTIE VAN DE VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR
Frans Koffrie, voorzitter van de Raad van Bestuur van Buhrmann: 'De voorgestelde transactie past binnen onze strategische ambities. Wij krijgen hiermee een unieke kans om onze geografische dekking uit te breiden in Scandinavië, de regio die wij eerder als een groeimarkt hebben gedefinieerd. De combinatie sluit strategisch en geografisch uitstekend op elkaar aan, waardoor Buhrmann marktleider wordt in Noorwegen en Zweden en ook een betere toegang krijgt tot de Deense markt. Het levert een sterk platform op voor verdere uitbreiding in Scandinavië en de Baltische Staten. Door deze transactie kunnen wij onze dienstverlening aan internationale klanten verbeteren en meer profiteren van onze centrale diensten, merchandising en bepaalde andere gebieden zoals transport en opslag. Het management van ATG heeft een goede staat van dienst en we zien ernaar uit nauw met hen en de overige medewerkers van ATG samen te werken om zo onze Europese activiteiten verder te versterken.'

- - -

Peter van Boesschoten
Manager Media Relations

Buhrmann NV
Hoogoorddreef 62 / P.O. Box 23456
1100 DZ Amsterdam ZO, the Netherlands
Email: peter.van.boesschoten@buhrmann.com
Phone: + 31 (0)20 651 1034
Fax: +31 (0)20 651 1005

Buhrmann is one of the world's leading suppliers of office products to business and institutions. In addition, Buhrmann is a leading distributor of graphic equipment and related services in six European countries. As a customer-focused and sales-driven organisation, our products are used by millions of people as part of their daily work routine.

Buhrmann's office products activities are operating worldwide mainly under the brand name Corporate Express and have a widespread global distribution network spanning North America, Europe and Australia.

Headquartered in the Netherlands, the Company generated 2005 annual sales of EUR 5.9 billion. With a future shaped by almost 18,000 employees, Buhrmann has operations in 18 countries. The financial results for the third quarter will be published on 1 November 2006. Buhrmann is listed on Euronext Amsterdam (Euronext: BUHR) and in New York (NYSE: BUH).