Imtech NV
Published: 07:30 29.08.2006 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: orders 50 miljoen euro technologie in drie Duitse cruiseschepen

Gouda - Imtech (technische dienstverlener in Europa) maakt bekend dat het voor ruim 50 miljoen euro aan orders heeft ontvangen voor diverse technologische oplossingen in drie nieuw te bouwen cruiseschepen in Duitsland.

In de markt voor de bouw van cruiseschepen is er sprake van een groeiende vraag naar steeds grotere en luxere cruiseschepen. Imtech bezit een sterke positie op de markt van cruiseschepen en verzorgt (delen van) de relevante technologische oplossingen aan boord van deze schepen, waaronder (platform)automatisering, communicatie en navigatie, (brand)beveiliging, monitoring & control en comfort (lucht en klimaat).

Van de Duitse Meyer Werft in Papenburg heeft Imtech momenteel drie cruiseschepen in opdracht gekregen. Het gaat om schepen met elk een lengte van meer dan 315 meter en met ruimte voor ruim 1.425 luxe twee- en meerpersoonscabines voor passagiers. Met een breedte van bijna 36,8 meter behoren deze schepen tot de zogenoemde 'Post-Panamax-Klasse', de klasse van schepen met een breedte breder dan 32,2 meter (de breedte van het Panamakanaal).

Aan boord van deze drie zeer grote cruiseschepen is Imtech verantwoordelijk voor de geavanceerde lucht- en klimaattechnologie. De toepassing van innovatieve technologie maakt niet alleen een aanzienlijke energiebesparing mogelijk, maar zorgt ook voor individuele comfortregeling in nagenoeg alle passagierscabines.

De opdracht is verworven door Imtech Schiffbau-/Dockbautechnik (onderdeel van Imtech Deutschland) in Duitsland. Het eerste schip wordt in 2008 opgeleverd, het tweede in 2009 en het derde in 2010.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met circa 15.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van 2,5 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Spanje en de UK en is in toenemende mate ook actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.nl