Politie Zeeland


---


Z-3261-2006 Dronken automobilist rijdt in heg
Op de Overslagseweg in Zuiddorpe is vannacht rond 03.15 uur een 55-jarige automobilist uit de gemeente Goes in een heg gereden.
De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor overstekend wild waardoor zijn auto in de slip geraakte en in de heg belandde. Omdat zijn adem naar alcohol rook, werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren, in ruil daarvoor ontving hij een dagvaarding om t.z.t. voor de rechtbank te verschijnen.

O-3262-2006 Aanrijding in Goes
Op de kruising Fluitekruidstraat / J.P. Coenstraat vond dinsdag om 13.05 uur een aanrijding plaats.
Een 32-jarige Goese automobiliste reed over de J.P. Coenstraat en wilde rechtsaf de Fluitekruidstraat inrijden. Een 34-jarige, uit Goes afkomstige, bestuurder van een bedrijfsauto wilde vanuit de Fluitekruidstraat linksaf de J.P. Coenstraat in. In de bocht kwamen zij met elkaar in botsing. Beide auto's raakten beschadigd.

Z-3263-2006 Aanrijding in Terneuzen
Op de kruising Axelsestraat / Verlengde van Steenbergenlaan raakte dinsdag om 13.20 uur een 71-jarige Terneuzense vrouw bij een aanrijding gewond.
Een 43-jarige automobliste uit Terneuzen reed over de Verlengde van Steenbergenlaan in de richting van de Axelsestraat. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan de van links komende 71-jarige vrouw, die over het fietspad van de Axelsestraat fietste. De fietsster raakte bij de aanrijding gewond aan haar voet en zij werd naar het ziekenhuis in haar woonplaats gebracht. Haar fiets raakte licht beschadigd, de auto liep geen schade op.

O-3264-2006 Hardrijder moet rijbewijs inleveren
Dinsdag om 16.10 uur moest een 36-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal zijn rijbewijs inleveren.
Hij reed over de Oude Rijksweg bij Rilland met een, gecorrigeerde, snelheid van 132 km/h, terwijl hier een maximum snelheid geldt van 80 km/h. Ook bleek zijn auto niet APK-gekeurd.

W-3265-2006 Aanrijding met letsel in Grijpskerke
Op de Jacob Catsweg raakte dinsdag om 15.45 uur een meisje uit de gemeente Veere bij een aanrijding gewond.
Het meisje werd vermoedelijk geraakt door een passerende auto met aanhanger, bestuurd door een 35-jarige man uit Heinkenszand. Deze reed in de richting van de Hondegemseweg en het meisje fietste met een 14-jarige vriendin in dezelfde richting. Voor de man hen passeerde had hij geclaxoneerd. Toen hij daarna in zijn spiegel keek, zag hij dat beide meisjes ten val waren gekomen. Het meisje, waarvan de leeftijd (nog) onbekend is, werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Of het 14-jarige meisje eveneens letsel heeft opgelopen is niet bekend.


---- --