3 e persbericht van dinsdag 29 augustus 2006

Eindhoven, 29-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert lastige dronken automobilist

De politie heeft dinsdagochtend rond 1.15 uur op de Boschdijk een man van 38 jaar uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem in een auto op het fietspad van de Boschdijk rijden en lieten de man stoppen. Ze wilden hem controleren op alcohol, maar hij liep steeds weg. Toen hij een gevechtshouding aannam, met de agenten op de vuist wilde gaan en weigerde mee te werken, hebben de agenten pepperspray gebruikt om de man onder controle te krijgen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,20. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden.

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Genovevalaan. Van de 1420 gecontroleerde voertuigen reden er 88 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Bakel: Politie ontdekt hennepkwekerij

In een pand aan het Nuijeneind heeft de politie dinsdagmiddag rond 13.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden in totaal bijna 190 planten in twee ruimten in het gebouw. De planten en bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Er is nog niemand aangehouden.

Gemert: Auto gestolen

Vanaf de Zuid-Om is dinsdag tussen 4.30 en 16.00 uur een bedrijfsauto weggehaald. Het gaat om een witte Mercedes-Benz Sprinter (27-BR-JF).

Budel-Schoot: Inbraak in horecazaak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Grootschoterweg is een geldbedrag van ongeveer 2000 euro weggehaald. Dat gebeurde dinsdag tussen 2.00 en 14.30 uur. Het slot van de achterdeur is opengebroken.