Llink


MoveYourAss TV afl. 12

Onschuldig achter de tralies

29-08-2006 00:50 uur NED3

09-12-2005 19:55 uur NED3

MoveYourAss

Programma pagina

uitzending(en)

di 29 augustus 2006 van 00:50 uur tot 01:15 uur op NED3
vr 9 december 2005 van 19:55 uur tot 20:20 uur op NED3

Bekijk deze uitzending (Breedband,Real Media) Bekijk deze uitzending (Smalband, Real Media) Bekijk deze uitzending (Breedband,Windows Media) Bekijk deze uitzending (Smalband, Windows Media)

deze aflevering

Onschuldig achter de tralies
Omdat er een tekort is aan opvang voor jongeren met problemen thuis, worden ze in een jeugdgevangenis geplaatst. Hoe is het om achter de tralies te zitten zonder ooit iets strafbaars te hebben gedaan? Johan laat het je zien.

Neem hier een digitaal kijkje in een jeugdgevangenis.

Stichting Misplaatst biedt informatie over dit probleem: www.misplaatst.info

Verhaal van de straat
Jongeren die zich vervelen, rottigheid uithalen en vervolgens belanden in de criminaliteit; het heeft niks met etnische afkomst te maken. Dat is heel beknopt wat de twintigjarige Sarhan Hacene wil zeggen met zijn film Torrie. Deze no-budget film vertelt het verhaal van Karim in de Rotterdamse Afrikaanderwijk, hoe hij langzaam afglijdt op het 'pad der criminaliteit'.

De Rotterdamse Afrikaanderwijk: www.afrikaanderwijk.nl

Dierenverdedigster
Dierenarts wilde ze worden, maar dan wel om dieren beter te maken en niet om ze te doden. Annette van Weezel lag tijdens haar studententijd erg in de clinch met haar professoren. Was het proces tegen de universiteit slechts het begin van de strijd en wil ze nog wel steeds dierenarts worden? Dierenverdedigster Annette vertelt het je in Visionaries.
Met dank aan stichting wakker dier en proefdiervrij voor het beeldmateriaal dat zij beschikbaar hebben gesteld.

Kijk voor meer info op de site van Annette: www.probleemweezel.nl

Aardappeleters?
Zijn Nederlanders verstokte aardappeleters of wisselen ze de gehaktbal ook wel eens af met couscous en kebab? Ayberk vraagt het zich af. Op straat confronteert deze nieuwsgierige, kritische reporter Nederlanders met deze vraag. Binnenkort donderdag döner dag?