Gemeente Delft Voldoende steun voor referendum over Belftse camping

In de afgelopen zes weken hebben 4.124 kiesgerechtigde Delftenaren het definitieve verzoek tot een referendum over de uitbreiding van de camping in de Delftse Hout gesteund. Er waren minimaal 4.000 handtekeningen nodig. Op 31 augustus neemt de raad een formeel besluit over het referendum. Na een positief besluit van de raad is het college voornemens het referendum gelijktijdig te laten plaatsvinden met de landelijke verkiezingen op woensdag 22 november.

In het referendum staat de vraag centraal of de camping in de Delftse Hout mag uitbreiden aan de oostzijde van de bestaande camping. Om die uitbreiding mogelijk te maken moet de bestemming op die plek worden gewijzigd van 'recreatieve doeleinden, openlucht voorzieningen' naar 'recreatieve doeleinden, camping'.

De gemeenteraad heeft eerder al in meerderheid aangegeven dat zij de uitslag van het referendum zal overnemen. Om een geldige uitslag te hebben moet tenminste 25% van alle kiesgerechtigden in Delft zich vóór of tégen hebben uitgesproken. Er zijn in Delft ongeveer 75.000 mensen die mogen stemmen. Voor een geldige uitslag moeten dus ruim 18.000 mensen voor of tegen hebben gestemd.

Stemgerechtigden ontvangen net als voor reguliere verkiezingen een oproepkaart om hun stem uit te brengen tijdens het referendum. Meer informatie is beschikbaar op www.gemeentedelft.info