Essent Kabelcom breidt supersnelle internetverbinding uit

Essent nv

http://www.essent.nl

Essent Kabelcom breidt supersnelle internetverbinding via de kabel uit na succesvolle proef

Boxmeerders zeer tevreden over 'Ethernet to the Home' als internet van de toekomst.

De proef van @Home van Essent Kabelcom met supersnelle breedband internet in Boxmeer is een dermate groot succes dat besloten is om de inwoners, in een nieuwe fase, nog meer diensten aan te bieden. Alle Boxmeerders zijn inmiddels aangesloten op de nieuwe breedbandver-binding via coaxkabel. Zij kunnen voortaan kiezen uit vier internet-abonnementen, telefonie en gratis deelname aan online forums en online bellen. Om deze nieuwe fase van Ethernet to the Home in te luiden verrichten Essent Kabelcom en de gemeente Boxmeer op donderdag 31 augustus om 15.00 uur een feestelijke aftrap in het gemeentehuis van Boxmeer.

In 2004 startte Essent Kabelcom de proef in het Oostbrabantse Boxmeer. Internetgebruik via de kabel was op dat moment in de gemeente nog niet mogelijk. Boxmeer is hierdoor representatief voor het verzorgingsgebied van Essent Kabelcom en dus een prima onderzoeksgebied voor een proef met de nieuwste generatie breedbandinternet. Boxmeer was zelfs de allereerste gemeente in Nederland waar op zo'n grote schaal met zulke hoge snelheden werd geëxperimenteerd. Een tevredenheidsonderzoek onder de 1275 proef-personen in 2005 wees uit dat men unaniem zeer tevreden was over de installatie en de snelheid van de internetverbinding. Door het ontbreken van een modem is de ethernetverbinding bovendien vrij van storingen. Vanwege het succes heeft @Home alle 28.000 Boxmeerders inmiddels aangesloten op het 10 megabit netwerk en de proef omgezet naar een uitgebreid dienstenpakket met telefonie en een viertal internetabonnementen. Uniek is dat de klant deze abonnementen naar eigen inzicht, zelfs wekelijks, online kan wisselen.

Zowel @Home als de gemeente Boxmeer zijn uiterst tevreden over het verloop van de proef. Zij willen de tweede fase van Ethernet to the Home dan ook gezamenlijk inluiden met een feestelijke aftrap. Naast korte toespraken van Burgemeester Dhr. K.W.Th. van Soest en Dhr. A. van der Feltz, Directeur Marketing & Sales van Essent Kabelcom zullen specialisten in een speciale demonstratie de ongekende mogelijkheden tonen van Ethernet to the Home.

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Met een dagelijks bereik van zo'n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen, is Essent Kabelcom het tweede kabelbedrijf in Nederland.

Nadere informatie: www.essentkabel.com en www.cityaccess.nl en www.atwork.nl
---