Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

25 augustus 2006

Dit is een gezamenlijk persbericht van IVN en de ministeries van LNV en VenW

Uitnodiging voor de media: start groene maand; water in overvloed?

Hoe gaat Nederland om met water? U kunt dat zien, horen en voelen tijdens de Groene Maand, de hele maand september. Zevenendertig organisaties organiseren honderden .groene en blauwe. activiteiten in het kader van de Groene Maand. Het thema is: Water in overvloed? Ontdek Nederland-Waterland.

De Groene Maand wordt geopend met een Waterdebat op donderdagmiddag 31 augustus in Kasteel Groeneveld in Baarn. Chris Kalden, secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en Renske Peters, directeur Water van het ministerie van Verkeer en Waterstaat openen het debat. Beiden geven hun visie op water en landschap in een veranderend klimaat. Daarna start het .Waterdebat. over het belang van voldoende en schoon water en de rol van water in ons landschap met vertegenwoordigers van natuur- en milieuorganisaties, wateroverheden en terreinbeheerders.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij de opening van de Groene Maand; Water in Overvloed? Ontdek Nederland-Waterland. U kunt zich aanmelden via het reserveringsbureau Groeneveld, 035-5480994.

De opening van de Groene Maand vindt plaats op donderdag 31 augustus vanaf 13.30 uur op Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2 in Baarn. Het programma is te vinden op www.groenemaand.nl.

NOOT voor de redactie (

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit