Gemeente Tilburg

28-8-2006
Jong Tilburgs talent verzorgt exposities bij burgemeester en in bibliotheek
Exposties van vijftien bij Fontys afgestudeerde kunstenaars, twee locaties

Vijftien jonge kunstenaars verzorgen twee exposities in Tilburg, in de bibliotheek aan het Koningsplein en in het Stadskantoor aan het Stadhuisplein 130. De kunstenaars studeerden afgelopen zomer af aan de Fontys Academie voor Beeldende Vorming en worden beschouwd als veelbelovend talent.
Vanaf donderdag 31 augustus is de expositie dagelijks in de bibliotheek te bezichtigen en vanaf vrijdag 1 september in de kamer van burgemeester Vreeman. Deze inmiddels bekende Kamerexpositie is steeds geopend op de eerste vrijdag van de maand en op afspraak.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Fontys Academie voor Beeldende Vorming en de Openbare Bibliotheek. De kunstenaars die meewerken zijn Josine Beugels, Bauke van Gestel, Jeroen de Graaf, Jennifer Henkel, Hilde van Hoogstraten, Marleen van Hout, Gerwin Krijnen, Susan Peters, Annemarieke Schepers, Bram Tuns, Johanna de Vos, Irene Schaap, Henk Jaap Wisse, Sander Crombach en Tim Schellekens.

Burgemeester Vreeman heeft al diverse kamerexposities georganiseerd op zijn werkkamer. Vreeman: Het idee achter de Kamerexpositie is dat ik graag talentvolle kunstenaars een extra podium bied om hun werk te exposeren. Mijn werkkamer biedt samen met de collegekamer voldoende ruimte hiervoor. Ik ben blij dat Fontys deze keer de expositie mee wil organiseren, hier komt veel jong talent vandaan.

Ook in de Openbare Bibliotheek Tilburg speelde men al enige tijd met het idee een expositie te organiseren met werk van jonge kunstenaars afkomstig van de Academie voor Beeldende Vorming. Gekozen is voor parallelle exposities en een gezamenlijke opening in het stadhuis. De tentoonstelling in de bibliotheek is te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek en loopt tot 24 september. De Kamerexpositie is geopend op de vrijdagmiddagen 1 september, 6 oktober, 3 november en 2 december, steeds van 15.00 tot 17.00 uur.