Gemeente Noordenveld


English
Deutsch

Opnieuw Holland Ladies Tour in de gemeente Noordenveld

Gepubliceerd op: 28 augustus 2006

Na een succesvolle uitvoering in 2005, start donderdag 31 augustus aanstaande voor de tweede keer de 4e etappe van de Holland Ladies Tour in de gemeente Noordenveld. De wedstrijddag die start en finish heeft in Roden kent twee onderdelen. De wegwedstrijd over 80 km door de gemeente én een ploegentijdrit over 22 km. Dit internationale sportevenement maakt deel uit van de Ronde van Nederland voor Vrouwen. De gehele Ronde wordt verreden van maandag 28 augustus tot en met zaterdag 2 september.

Samen met Kampeerhal De Vrijbuiter, Van der Wiel en Wind Groep Architecten Ontwikkelaars te Drachten en de Vereniging voor Volksvermaken Roden hebben we de schouders er onder gezet om het evenement te laten plaatsvinden in Noordenveld. Voor de Holland Ladies Tour hebben zich maar liefst 30 damesploegen uit verschillende werelddelen aangemeld, bestaande uit: 14 Nederlandse teams, 3 teams uit België, 4 Italiaanse, 2 Duitse, 2 Zwitserse, 2 Amerikaanse, 1 Oostenrijkse en 1 Chinees team en over het laatste team lopen op dit moment nog onderhandelingen.

Wethouder Jan Kemkers: Noordenveld is dé wielergemeente bij uitstek. Denk aan de Lus van Roden, de Ronde van Norg en de Wielermeerdaagse. Ook wordt elk voorjaar de Ronde van het Ronostrand gehouden. Deze evenementen trekken elk jaar weer enorm veel publiek en zijn stuk voor stuk grote wielerevenementen met een groot aantal deelnemers. Onze gemeente is niet alleen uitermate geschikt voor internationale sportevenementen zoals de Holland Ladies Tour, maar ook talloze andere sporten en recreatiemogelijkheden kan men hier uitoefenen. Wij zijn erg trots dat we de Ladies Tour voor de tweede keer mogen verwelkomen. Het belooft een grote strijd en een waar spektakel te worden!

Het startschot voor de vierde etappe wordt om 12.45 uur gelost. Naar verwachting is de finish rond 14.45 uur. Start en finish vinden plaats bij De Vrijbuiter aan de Kanaalstraat. Na deze etappe wordt er s avonds nog een ploegentijdrit gereden door Roden, Lieveren, Bunnerveen, Norg en Langelo over een afstand van 22 kilometer. Start eerste ploeg 18.15 uur bij wederom de Vrijbuiter. De laatste ploeg finisht omstreeks 19.15 uur op de Brink te Roden.

Roden, 28 augustus 2006