Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Jubileumactie Prinses Beatrix Fonds op TV

Op 31 augustus, staat het 50-jarige Prinses Beatrix Fonds centraal in het TV-programma "Zeg 'ns JA". Het is een uitzending van ruim anderhalf uur, waar spierziekten uitgebreid aan bod komen.

Beatrix VSN-stand De opnames voor de uitzending waren afgelopen zaterdag in het Beatrix Theater in Utrecht. De beschermvrouwe van het fonds, h.m. koningin Beatrix was natuurlijk ook aanwezig. In de pauze bezocht zij de VSN stand, waar zij zich uitgebreid liet informeren over het werk van de vereniging.

Nederland wordt in de uitzending opgeroepen om massaal mee te doen en JA te zeggen tegen het Prinses Beatrix Fonds. Ivo Niehe wordt daarbij geassisteerd door Natasja Froger, vanuit het callcenter. Ivo Niehe ontvangt H.M. Koningin Beatrix, beschermvrouwe van het Fonds, die namens het Prinses Beatrix Fonds twee hoge onderzoeksprijzen uitreikt aan Prof. Dr. Chris de Zeeuw en Prof. Dr. Jan Smeitink.

Een hoofdrol is weggelegd voor Simon (9 jr.), Lisette (16 jr.) en Anne (12 jr.) Kinderen met een spierziekte die ondanks hun handicap een positieve kijk hebben op het leven en dromen van een eigen leven.

De avond wordt afgewisseld met bijzondere éénmalige optredens van o.a. wereldkampioen Yuri van Gelder, Jan Smit , twee jonge virtuozen op de piano Arthur en Lucas Jussen en het finalestuk uit de musical The Wiz. Ook zijn er reportages van leuke acties die bedrijven en organisaties de afgelopen maanden op touw hebben gezet om geld in te zamelen. Zij hebben 'Ja' gezegd, het woord is nu aan de kijker.

Kortom, een avondvullend programma vol emotie en afwisseling, met maar één doel: 'Ja' zeggen tegen het Prinses Beatrix Fonds voor een mooi jubileumgeschenk.

De uitzending is op donderdag 31 augustus, 20.30 uur, TROS Nederland 2 herhaling: Vrijdag 1 september zal dit programma herhaald worden op dagtelevisie om 10.00 uur op Nederland 1.
28 augustus 2006

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400