Ingezonden persbericht


Stichting Zwembadkeur geeft 100e keurmerk uit

Steeds meer zwembaden 'Veilig & Schoon'

Oosterbeek, 29 augustus 2006 - De Stichting Zwembadkeur gaat het 100e keurmerk Veilig & Schoon uitgeven. Op donderdag 31 augustus reikt gedeputeerde Annemarie Moons van de Provincie Noord-Brabant het certificaat op feestelijke wijze uit aan zwembad Zegenwerp in Sint Michielsgestel.

De invoering van het branchekeurmerk is succesvol. Steeds meer zwembaden onderkennen het belang van het keurmerk Veilig & Schoon. Het aantal Nederlandse zwembaden dat zich aansluit of werkt binnen de werkingssfeer van het Keurmerk Veilig & Schoon groeit gestaag.

Op dit moment hebben nog eens vijftien zwembaden een keuring aangevraagd. Het eerste Keurmerk Veilig & Schoon is in 2002 uitgereikt door de toenmalige staatssecretaris van Sport, Margot Vliegenthart die één van de belangrijkste initiatoren van het keurmerk was. Deze eer viel te beurt aan de zwembaden Aquapark Keerpunt in Zoetermeer, Sportfondsen De Waterakkers in Heemskerk en Center Parcs Heijderbosch in Heijen.

Een nieuwe impuls moet vormgeven aan een vernieuwingsslag van het keurmerk. Onlangs is een Comité van Aanbeveling van de Stichting Zwembadkeur in het leven geroepen. Dit comité bestaat uit een aantal vooraanstaande Nederlanders, namelijk Margot Vliegenthart, oud-staatssecretaris, Erica Terpstra oud-zwemster en voorzitter NOC*NSF, Jan Franssen, Commissaris van de Koningin Zuid-Holland en voorzitter IPO, Geke Faber, voorzitter RECRON en Peter van der Velden, voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten en burgemeester van Breda. Zij onderschrijven hiermee het belang van het keurmerk.

Met de introductie van het Keurmerk Veilig & Schoon heeft de zwembadbranche zelf het initiatief genomen voor kwaliteitszorg. Zwembaden die het keurmerk dragen geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke zorgplicht voor een veilig en schoon zwembad. Het keurmerk is een niet-verplichte regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarbovenop extra kwaliteitseisen.



Ingezonden persbericht