Gemeente Rotterdam

Jongeren presenteren Agenda van de Jeugd

Debat tussen wethouder Leonard Geluk en Rotterdamse jongeren

Onder het motto 'Laat Geluk voor je werken' en 'Wat wil jij met Rotterdam?' is de afgelopen weken met 1000 Rotterdamse jongeren gesproken over wat zij willen verbeteren in de stad. Het gaat dan om thema's als wonen, scholing en werk, participatie, veiligheid en Rotterdam Jongerenstad 2009. De Rotterdamse Jongerenraad heeft een Agenda opgesteld, waar het College de komende 4 jaar aan moet werken. De jongeren gaan deze Agenda van de Jeugd met een debat over hun prioriteiten op 31 augustus aanbieden aan verantwoordelijk wethouder Leonard Geluk.

Het Rotterdamse College wil serieus werk maken van jongerenparticipatie. Door met jongeren in gesprek te gaan en hen invloed te geven op beleid. Ook jongeren zelf vinden dat zij de toekomst van de stad zijn en dat daarom serieus met hen moet worden omgegaan. In de Agenda van de Jeugd doen zij daarom dringende aanbevelingen over huisvesting, scholing en werk, jongerenparticipatie, veiligheid en hoe Rotterdam een echte jongerenstad moet worden. Deze aanbevelingen zijn verzameld tijdens de debatmobielpeilingen die afgelopen zomer zijn gehouden en brainstormsessies met belanghebbenden. Ook de reacties die de afgelopen week via de website www.jongerenstadrotterdam.nl binnenkwamen, zijn meegenomen bij het vaststellen van de Agenda.

Tijdens het debat met jeugdwethouder Leonard Geluk zullen de jongeren aangeven welke knelpunten zij zien en op welke wijze deze volgens hen moeten worden opgelost. Het debat staat onder leiding van Leo van Loon en Karin Ingelse.

Het opstellen van de Agenda van de Jeugd is een actie uit het 100 dagenplan van het college. Met dit actieprogramma wil het college direct aan de slag en snel samen met Rotterdammers resultaten boeken.

noot voor de redactie/