Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, 30 augustus 2006

Bohemian Rhapsody van Queen op nummer 1 in Veronica s 70 s Top 270 !

Bohemian Rhapsody van Queen staat op nummer 1 in Veronica s 70's Top 270 . De luisteraars van Radio Veronica hebben dit nummer van de Britse rockers verkozen tot de beste jaren 70 song! Deze lijst is op donderdag 31 augustus te beluisteren tussen 00.00 en 24.00 uur.

De lijst wordt op 31 augustus uitgezonden om het drie jarig bestaan van Radio Veronica te vieren. Ook is het morgen precies 32 jaar geleden dat de uitzendingen vanaf de Norderney, het legendarische zendschip van Veronica, stopten.

In de lijst zijn Queen en Supertramp de meest succesvolle bands met ieder acht noteringen. Daarna komen de Rolling Stones en The Eagles (7x), gevolgd door Rod Stewart (5x). De Police, Earth Wind & Fire, David Bowie en Pink Floyd staan vier keer in de lijst.

De meest succesvolle Nederlandse band is de Golden Earring, met vier hits. Hun hoogste notering is Radar Love op 7 en daarmee is dit nummer ook de meest succesvolle Nederlandse plaat in de 70 s Top 270 . Daarna volgen Venus van Shocking Blue (nummer 19) en Little Green Bag van de George Baker Selection (nummer 36).

De Top 10 van de 70 s Top 270 ziet er als volgt uit:


17369ef.gif

Radio Veronica

Radio Veronica is met de beste 80 s & 90 s hits en dj s als Patrick Kicken, Rob van Someren, Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Ben Liebrand, Peter Teekamp, Erwin Peters, Colin Banks, Silvan Stoet en DJ Sven in heel Nederland via de ether, Digitenne en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.



Ingezonden persbericht