Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 31-08-2006

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag bij een woning aan t Goylaan een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie besloot de politie omstreeks 13.15 uur een onderzoek in een woning aan t Goylaan in te stellen. Op de zolder van de woning trof de politie een complete hennepplantage met 390 volgroeide planten aan. Alle apparatuur en planten werden in beslag genomen.

De energiemaatschappij dat er illegaal stroom werd gebruikt. De huurder van het pand is bij de politie bekend en zal zich bij de politie moeten melden.

Aangehouden voor te koop aanbieden gestolen fiets

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie twee personen aangehouden voor het te koop aanbieden van een gestolen fiets.

Een vrouw uit Maarssen kwam rond 16.00 naar het bureau en verklaarde dat zij haar gestolen fiets op het internet te koop zag staan. De vrouw maakte samen met de politie een afspraak met de verkoper om haar fiets terug te krijgen. Omstreeks 17.30 uur werden op de Vondellaan twee jongens 12 en 16 jaar oud beiden uit Utrecht - met de gestolen fiets aangehouden door de politie.

De jongens verklaarde van niets te weten en de fiets al eerder van iemand anders gekocht te hebben. Beiden werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT Woensdagmiddag- en avond heeft de politie op twee plaatsen een scootercontrole uitgevoerd.

In de middaguren stond het controleteam op de Eisenhowerlaan en s avonds op de Tigrisdreef. In totaal werden 56 bestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden slechts 18 bestuurder de scooter of bromfiets in orde. Voor de overige bestuurders werden 62 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere, het niet dragen van de helm, het niet hebben of kunnen tonen van het bromfietscertificaat, het hebben van ondeugdelijke remmen, het overschrijden van de constructiesnelheid, gladde banden en voor het maken van diverse verkeersovertredingen.

De politie hield één persoon aan omdat hij nog een straf van 30 dagen moest uitzitten. Een andere jongen deed vanwege de staat van de bromfiets geheel van stand van zijn voertuig.

Bestuurder onder invloed

URTECHT In de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 augustus heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn bestelbus reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten en bestelbusje over de Hooft Graaflandstraat rijden. In de laadruimte van de bestelbus zagen de agenten drie jongens zitten. De bestuurder kreeg een stopteken. Op het moment dat het busje stopte renden de drie jongens weg. De 52-jarige bestuurder uit Utrecht werd gewezen op het gevaar om personen in een laadruimte te vervoeren.

Op dat zelfde moment roken de agente een sterke alcohollucht en moest de Utrechter een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 635 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de man naar huis gestuurd.