Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Hbo-studenten Theologie direct door naar VU-Masters

Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) kunnen vanaf 1 september na het afronden van hun hbo-studie direct instromen in de masteropleidingen van de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hiermee verbinden de twee Nederlands theologische instellingen met de grootste instroomcijfers hun studieprogramma's. Om dit mogelijk te maken tekenen de VU en de Christelijke Hogeschool Ede donderdag 31 augustus een samenwerkingsovereenkomst.

Vanaf dit collegejaar kunnen afgestudeerde hbo'ers van de CHE zonder eerst een premasterprogramma te moeten volgen, instromen in de masters Godgeleerdheid, Religie en levensbeschouwing en de internationale Master of Theology. Dit levert de student een tijdwinst op van enkele maanden tot een volledig collegejaar.

Tot deze samenwerking is besloten op wederzijds initiatief. "De VU en de CHE vinden het belangrijk dat instellingen voor christelijk hoger onderwijs waar mogelijk samenwerken", aldus prof. dr. A van de Beek, decaan van de Faculteit der Godgeleerdheid van de VU. "Een optimaal studietraject aanbieden is daarvan een belangrijk onderdeel."

Ook op onderzoeksgebied gaan de VU en de CHE intensief samenwerken; zo wordt er regelmatig overlegd over mogelijke gezamenlijke onderzoeksprojecten en zal de Faculteit der Godgeleerdheid de staf van de CHE verder gaan opleiden via een Graduate School.