Politieberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 31-08-2006

Snelheidscontrole

BENSCHOP - Op de Provinciale Weg N210 heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. Van 11.30 tot 14.30 uur passeerden 1730 voertuigen de radarpost. In totaal krijgen 77 overtreders een bekeuring thuis gestuurd. De bestuurder met de meeste haast reed 115 km/uur, waar 80 is toegestaan.

Duo met skim-kaarten aangehouden dankzij getuige

VIANEN Omdat hij het verdacht vond dat een man zijn zonnebril en capuchon opzette voor het pinnen bij een bank aan de Voorstraat, heeft een getuige de politie gebeld. Agenten konden hierdoor twee aanhoudingen verrichten.

De getuige belde omstreeks 19.30 uur de politie. Hij meldde dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een pinautomaat en voorzag de agenten van een signalement. Agenten troffen het tweetal, een 33-jarige Bulgaar en een 37-jarige Utrechter, aan bij de Grote Kerk. De Utrechter kon zich niet identificeren en werd aangehouden. Bij zijn fouillering trof de politie een stapel skim-kaarten aan. Dit zijn blanco pinpassen waarop gegevens van originele bankpassen gekopieerd kunnen worden. Ook de Bulgaar had een stapel skim-kaarten in zijn kleding. De mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Ze zijn in verzekering gesteld.

Diefstal bouwmaterialen

IJSSELSTEIN Twee mannen en een jongen zijn woensdagavond aangehouden voor diefstal uit een in aanbouw zijnd pand aan de Einsteinweg.

Omstreeks 22.35 uur kreeg de politie de melding dat onbekenden in een pand aan de Einsteinweg zouden lopen. Agenten gingen ter plaatse en troffen voor het pand drie fietsen aan en zij hoorden geluiden uit het pand komen. De agenten lieten een politiehond ter plekke komen. Toen de hond uit de auto gehaald werd, gaven de 17-, 18- en 19-jarige jongens uit IJsselstein zich direct over aan de politie. De jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek. De ouders van de minderjarige jongen zijn op de hoogte gesteld. Bij de fietsen trof de politie onder andere stekkerdozen en elektrakabels aan. De fietsen en goederen zijn in beslag genomen.