Politieberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 31-08-2006

Controle geslotenverklaring

MAARSSEN De politie heeft woensdag op de Parkweg gecontroleerd op de geslotenverklaring die daar geldt. Tussen 11.45 en 12.45 uur lapten zeven bestuurders het verbod aan hun laars. Zij kregen een bekeuring. De controle vond plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden dat weggebruikers op de Parkweg zich niet houden aan de geldende regels.

Twee mannen gepakt na autokraak

MAARSSEN Twee mannen uit Maarssen (20 en 18 jaar) zijn woensdag aangehouden op verdenking van diefstal van een navigatiesysteem uit een auto. Een getuige zag hoe de mannen omstreeks 16.15 op de Klokjeslaan het apparaat uit de auto haalden en wegfietsten. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de verdachten aanhouden in de woning van de 20-jarige man. De 20-jarige verdachte heeft bekend. Op zijn aanwijzingen werd de buit teruggevonden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

WOERDEN Op de Steinhagenseweg heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 15.35 en 18.35 uur werden twintig bestuurders staande gehouden omdat ze te hard reden. Zij kregen een bekeuring. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 93 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.