Centrum arbeidsverhoudingen

Persbericht

Den Haag, 31 augustus 2006

Verkiezing Docent van het Jaar 2006 gaat van start

Vanaf vandaag kunnen leerlingen, ouders en schooldirecties uit het basis- en voortgezet onderwijs hun leraren opgeven voor de Verkiezing Docent van het Jaar 2006. De kandidaten kunnen tot 25 september 2006 worden aangemeld via de website www.dagvandeleraar.nl. Op 29 september 2006 wordt bekend gemaakt wie de genomineerden zijn. Op 5 oktober 2006, de Dag van de Leraar, maakt minister Van der Hoeven in het Utrechtse Spoorwegmuseum bekend wie Docent van het Jaar 2006 zijn geworden.

De verkiezing wordt gehouden in het basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs. In beide categorieën worden drie genomineerden geselecteerd door een deskundige jury. De winnaars worden gekozen op basis van hun bekwaamheid als leraar, zoals het functioneren als pedagoog, het functioneren als didacticus en het functioneren als gesprekspartner voor leerlingen, ouders en collega's.

De Verkiezing van de Docent van het Jaar 2006 wordt georganiseerd door de Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel (SBL). SBL bevordert de kwaliteit van het onderwijs door bekwaamheidseisen op te stellen voor leraren en professionaliteit centraal te stellen. SBL doet dat samen met die leraren. Met de Verkiezing van de Docent van het Jaar 2006 wil SBL het imago van het leraarsvak verbeteren en het belang van goede leraren benadrukken door de beroepsgroep in zijn geheel en twee uitmuntende leraren in het bijzonder, op een positieve manier onder de aandacht te brengen.


Noot voor de redactie,