Ingezonden persbericht


Persbericht

31 augustus, 2006

Ontrack biedt lijst met meest voorkomende tape-fouten

~ waarom op tape-gebaseerde back-up-procedures niet zo veilig zijn als werd gedacht ~

Nederlandse organisaties brengen hun bedrijfskritieke data in gevaar door in geval van rampen te vertrouwen op op tape-gebaseerde back-up-systemen, stelt data recovery-expert Ontrack Data Recovery. Hoewel veel bedrijven ijverig back-ups maken van bedrijfsdata, gaan ze zelden na of deze procedures goed uitgevoerd zijn totdat het te laat is.

Ontrack herstelt op jaarbasis data van duizenden tapes, zelfs van beschadigde en overschreven tapes. Het bedrijf heeft een lijst samengesteld van de meest voorkomende complicaties bij het verkrijgen van toegang tot bedrijfskritieke data vanaf tapes.

Wijdverspreide corruptie

Bedrijven ondervinden vaak dat back-up-data corrupt is geworden wanneer kritieke gegevens teruggehaald moeten worden. Dit kan gebeuren door operationele fouten of verkeerd gebruik van de tape. Ook het per ongeluk overschrijven door het invoeren of gedeeltelijk formatteren van de verkeerde tape komen geregeld voor. Regelmatig back-ups maken van de systemen betekent niet dat data veilig is. Als het de ene dag goed is, wil het nog niet zeggen dat het de volgende dag nog zo is. Bedrijven moeten hun tapes regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat data beschikbaar is in geval van een ramp.

Een andere lokatie is niet altijd veilig

Het bewaren van back-up tapes op een andere locatie is een van de meest basale voorzorgsmaatregelen van een recovery-plan. Maar zoals altijd kunnen deze locaties ook getroffen worden door een (natuur-)ramp, natuurlijk of niet. Orkaan Katrina in de Verenigde Staten en de Buncefield oliedepot-ontploffing in Engeland laten zien dat rampen grote delen van een land kunnen beïnvloeden. Hierbij lopen zowel centrale data als elders bewaarde back-ups gevaar. Het beste plan voor het ergens anders bewaren van data is het verdelen van de data over verschillende locaties die zover mogelijk van het hoofdkantoor liggen als logistiek mogelijk is.

Fysiek contact

Problemen met kapotte tapes, vieze drives en het gebruik van tapes die over de datum zijn, kunnen ervoor zorgen dat data ontoegankelijk is. Zonder specialistische kennis in huis, is vaak de enige mogelijkheid het inschakelen van een data recovery-expert om de gegevens terug te halen zodat het bedrijf verderkan.

Meegaan met de tijd

Upgrades van zakelijke software en systemen kunnen ervoor zorgen dat opgeslagen data niet meer te gebruiken is. Controleer, bij veranderingen aan het systeem, dat er nog steeds toegang is tot de data. Bedenk daarbij dat de oorspronkelijke data door verschillende applicaties en servers kan zijn gecreëerd.

Veel organisaties vertrouwen blind op hun back-up-routines en verwachten dat zij hen zullen redden in geval van nood. Daarom controleren weinig bedrijven of hun data toegankelijk is tot het te laat is , aldus Phil Bridge, business development manager bij Ontrack Data Recovery. Dit benadeelt hen en kan zorgen dat ze dagen of weken niet fatsoenlijk kunnen werken.

Een disaster recovery-plan met data recovery erin opgenomen is de eerste stap om te zorgen dat bedrijfskritieke data toegankelijk blijft. Om de kansen van herstel te vergroten, is het noodzakelijk meerdere plannen achter de hand te hebben om iedere gebeurtenis te kunnen ondervangen , voegt hij toe.

Kijk voor meer informatie over Ontrack Data Recovery op www.ontrack.co.uk

(521 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ontrack Data Recovery"

Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de Technology Services Group van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch bij LEWIS, het IT PR bureau.

Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: cathelijnev@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com