Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 35

30 km-zone Stationslaan/Smeepoortstraat

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in het kader van het project Duurzaam Veilig een 30 km-zone in te stellen voor het gebied dat begint bij de kruising Westeinde/Smeepoortstraat en eindigt na de nog aan te leggen fiets- en voetgangersoversteekplaats op de Stationslaan, nabij de Minderbroederslaan.

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411338.

Oversteekplaats Stationslaan bij Minderbroederslaan

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een fietsoversteekplaats aan te leggen ter hoogte van de kruising Stationslaan/Minderbroederslaan. Dit in verband met de realisering van een alternatieve fietsroute voor de fietsroute die via het St Janshof liep tussen Kruithuis en Stationslaan. Tevens wordt er een voetgangersoversteekplaats gemaakt.

Het besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411338.

Afsluiting Brouwersteeg voor auto's definitief

Het college van burgemeester en wethouders heeft naar aanleiding van een aantal bezwaarschriften besloten het verkeersbesluit tot blijvende afsluiting van de Brouwersteeg voor autoverkeer te handhaven.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.Tot en met zes weken na publicatie kunnen belanghebbenden die bezwaar hebben ingediend of aannemelijk kunnen maken dat ze niet in staat zijn geweest bezwaar in te dienen, beroep instellen bij de rechtbank te Zutphen.

Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411155.

Geen parkeerplaats invaliden Rabbistraat

Het college van burgmeester en wethouders heeft naar aanleiding van een bezwaarschriftprocedure besloten het verkeersbesluit tot het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats bij de ingang van het appartementencomplex Rabbistraat 66-76 in te trekken.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot 6 weken na publicatie kunnen alleen belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend beroep instellen bij de rechtbank te Zutphen.

Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411155.

Verkeershinder afsluiting viaduct Thorbeckelaan

In verband met een zeepkistenrace van het Buurtteam Goeman Borgesiuslaan is de Thorbeckelaan (viaduct) tussen de Wittenhagen en de Anne Franklaan (v/h Rhijnvis Feithlaan) zaterdag 23 september van 9.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411397.

Geen kap eiken Kranenburglaan

Naar aanleiding van een groot aantal bezwaarschriften heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de kap- en aanlegvergunning voor 9 eiken in de houtwal van de Kranenburglaan ter hoogte van het wooncomplex Olmenstaete (Olmenlaan 19 t/m 33) in te trekken.

Dit besluit en de overige stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.Alleen belanghebbenden die bezwaar hebben ingediend of niet in de gelegenheid zijn geweest bezwaar in te dienen kunnen tot en met zes weken na publicatie een beroepschrift indienen bij de rechtbank te Zutphen.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411155.

Toezichthouders voor bouwzaken en milieu

Burgemeester en wethouders en de burgemeester van Harderwijk hebben medewerkers van de gemeentelijke afdeling Bouwzaken aangewezen als toezichthouders op grond van de Woningwet, de Monumentenwet en de Wet Ruimtelijke Ordening.

Burgemeester en wethouders hebben een medewerker van de Regio Noord-Veluwe en een medewerker van de gemeente Putten aangewezen als toezichthouder op grond van de Wet Milieubeheer.

De aanwijzingsbesluiten liggen gedurende vier weken na verschijning van deze krant ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel.411256.

Milieuvergunning AWL-Techniek

Het gemeentebestuur heeft een milieuvergunning verleend aan AWL-Techniek, Nobelstraat 37-39 voor het bouwen van machines en apparaten.

De vergunning kan tot en met 12 oktober worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren.Tot en met die datum staat beroep tegen dit besluit open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking zienswijze hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere zienswijze te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden

Informatie: afd. Milieu, tel. 411398.

Bouw- en sloopvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Wilgenlaan 18: uitbreiden woning - Wieringenmeen 21: uitbreiden woning - Weidemeesterlaan 6: berging - Kievitmeen 151: schuur/garage - Salentijnerhout 85: berging - Hoornmeen 7: dakkapel

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Mecklenburglaan 44: uitbreiden woning - Smeepoortenbrink 44-44a: veranderen woning - Groene Zoomweg: hoogspanningsmasten.

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Vischmarkt 30: asbesthoudend dakbeschot - Rooseveltlaan 18: asbesthoudend dakbeschot - Ceintuurbaan 2: diverse onderdelen gebouw 80, 100, 110 en 130.

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411352.

Nieuwe bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Lemmerpad 4: carport
- Lemmerpad 6: carport
- Lemmerpad 8: carport
- Lemmerpad 10: carport
- Herman de Manstraat 8: uitbreiden woning - Kleine Mheenweg 10: wijzigen gevel veldschuur - Parallelweg 26-142: berging en uitbreiden recreatiewoning - Burgemeester Numanlaan 90: veranda en vergroten garage.

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Belcantodreef 49: dakkapel - Couperuslaan 67: wijzigen voorgevel/vergroten badkamer - Tabaksweg 23: woning
- Burgemeester de Meesterstraat 11: stukadoren gevel - Weiburglaan 11: uitbreiden garage.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411250.