Persberichten 31/08 ochtend

Regio, 31-08-2006

De Zilk Onder invloed tegen lantaarnpaal aangereden Een 36 jarige man uit Haarlem is op woensdag 30 augustus, rond 18.40 uur, met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden op de Ruigenhoekerweg. De melder kon vertellen dat de man in een witte auto na de aanrijding door was gereden in de richting van de De Zilk. Agenten werden de richting van De Zilk opgestuurd en troffen de auto stilstaand langs de Zilkerduinweg aan. In de auto zat achter het stuur een man die voorovergebogen over zijn stuur zat. De man werd aangesproken en agenten roken een alcohollucht. Omdat de man doorgereden was na het veroorzaken van een aanrijding en mogelijk onder invloed was van alcohol is hij aangehouden. Op het bureau werd hij onderworpen aan een blaastest om te kunnen bepalen of hij de wettelijke limiet van 220 ug/l had overschreden. De uitslag van de blaastest, 900 ug/l zorgde er tevens voor dat hij zijn rijbewijs kon inleveren.

Sassenheim Politie vordert rijbewijs in De politie heeft donderdag 31 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 34 jarige automobilist uit Sassenheim. Agenten controleerden de man rond 00.50 uur op de Kwekersweg en stelden drankgebruik door hem vast. Hij werd aangehouden en deed aan het politiebureau een ademanalyse. De uitslag daarvan was 405 ug/l (limiet 220 ug/l.) Vanwege een eerdere veroordeling voor het rijden onder invloed, vorderden de agenten het rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Invordering rijbewijs na aanrijding De politie heeft woensdagavond 30 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 67 jarige automobiliste uit Leiden. Zij veroorzaakte rond 19.55 uur op de Ketelmeerlaan een aanrijding met een door een 25 jarige Leidenaar bestuurde taxi. De vrouw nam een bocht te ruim, reed over het gras, raakte de taxi en kwam tot stilstand in de bosjes. Het bleef bij materiële schade. De vrouw bleek onder invloed te verkeren en werd aangehouden. Zij was lichamelijk niet in staat om aan het politiebureau een ademanalyse af te leggen, waarna van haar een bloedproef werd afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Inbreker betrapt Een bewoonster van een woning aan het Heiligen Geesthofje heeft woensdag 30 augustus tussen 18.00 en 18.35 uur een inbreker in haar huis betrapt. De vrouw was even naar de buren gegaan en had haar voordeur niet helemaal dichtgetrokken. Bij thuiskomst zag ze een man in haar woonkamer staan met een sieradendoos onder zijn arm. De vrouw herkende de doos, trok deze direct uit de handen van de man en begon tegen hem te schreeuwen. De man heeft vervolgens de woning verlaten. De vrouw zag later dat er geld uit haar portemonnee was weggenomen.

Voorschoten Aanhouding wegens mishandeling De politie heeft op woensdag 30 augustus, rond 18.50 uur, een 41 jarige man uit Wassenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 14 jarige jongen uit Zoeterwoude. De jongen stond volgens zijn verklaring op de stoep te wachten op een vriendin die in de snackbar wat aan het halen was. De man kwam op hem aflopen en was geïrriteerd omdat de jongen met de fiets op de stoep stond. Omdat de jongen niet voldeed aan zijn verzoek om weg te gaan, sloeg de man hem op de borst en pakte hem bij zijn keel. De man verklaart dat de jongen hem op de fiets op de stoep de pas had afgesneden en dat hij daarom kwaad was geworden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hazerswoude-dorp Verkeersongeval Op woensdag 30 augustus, rond 19.30 uur, op de Hoogeveenseweg is er een aanrijding geweest waarbij een tractor met aanhangwagen en een personenauto betrokken waren. Een 62 jarige vrouw uit Boskoop reed over de Hoogeveenseweg, komende uit de richting van haar woonplaats. Voor haar in dezelfde richting reed een tractor met aanhangwagen bestuurd door een 56 jarige man uit Benthuizen. Omdat de tractor veel langzamer reed moest de bestuurster afremmen, zij was echter niet in staat tijdig de snelheid van haar auto aan te passen en botste achterop de aanhanger. De aanhanger viel door de kracht van de botsing om. De auto achter de bestuurster belde 1-1-2 waarna het ambulancepersoneel de vrouw kon overbrengen naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Woubrugge Doorrijder blijkt onder invloed te zijn De politie heeft donderdag 31 augustus rond 01.30 uur op de Vrouwgeestweg een 72 jarige automobilist uit Woubrugge aangehouden. De man beschadigde met zijn auto een daar geparkeerde auto, reed daarna door maar kwam even verderop tot stilstand. De eigenaar, die door de klap wakker geworden was, zag de auto met de man even verderop staan en belde de politie. Deze haalde de man uit zijn auto, stelde drankgebruik vast en onderwierp hem aan een ademanalyse. De uitslag daarvan was 530 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie heeft vervolgens het rijbewijs van de man ingevorderd en maakt proces-verbaal op voor het onder invloed rijden en het doorrijden na aanrijding.

Gouda Diefstal geld uit woning De politie heeft donderdag 31 augustus rond 04.00 uur een 29 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal van geld uit een woning aan de Koekoekstraat. Terwijl de bewoner in de woonkamer sliep werd ingebroken in zijn woning. Getuigen hadden echter de inbreker het huis zien verlaten, en attendeerden de bewoner hierop. De bewoner ontdekte dat zijn geld was weggenomen. Op aanwijzingen van de getuigen wist de politie de verdachte in de buurt aan te houden. In zijn bezit werd een geldbedrag aangetroffen.

Schoonhoven Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft donderdag 31 augustus een 16 jarige jongen uit Bergambacht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 27 man uit Montfoort. De man uit Montfoort raakte zondag 6 augustus gewond in zijn gezicht nadat hij door een jongen met een glas was geslagen. Het incident gebeurde in een uitgaansgelegenheid aan de Opweg. De man wilde een woordenwisseling tussen een vriend van hem en de jongen sussen. De jongen liep in eerste instantie weg, maar kwam plotseling terug en sloeg de man direct met volle kracht met een glas tegen het hoofd.

De politie heeft in het onderzoek diverse mensen gehoord, waarna het spoor leidde naar de verdachte.

--- einde berichten ---