Ingezonden persbericht


Kensington introduceert premium kabelslot tegen laptopdiefstal ~

Houten, 31 augustus 2006 - Kensington, fabrikant van computer accessoires, introduceert zijn nieuwste kabelslot voor laptops; de MicroSaver DS Notebook Lock. Hiermee is iedere laptop verzekerd van de best mogelijke fysieke beveiliging.

Het nieuwe kabelslot combineert het vertrouwde, gepatenteerde Kensington T-balk-mechanisme met een nieuw ontwikkeld cilinderslot met disk-style technologie. Gezamenlijk vormt dit het beste vergrendelingsysteem dat Kensington tot nu toe op de markt heeft gebracht.

De MicroSaver DS Notebook Lock biedt het hoogste beveiligingsniveau van Kensington, dankzij een met koolstof versterkte en verharde 180cm staalkabel die ook nog is voorzien van een gevlochten roestvrijstalen beschermlaag.

Het slot is ontworpen voor zakelijk gebruik waar beveiliging een hoge prioriteit heeft. Het slot is verkrijgbaar in een standaard uitvoering en met verschillende maatwerk oplossingen: Master Key (iedereen heeft toegang, de moedersleutel opent alle sloten), Like Key (gedeelde toegang) en Single Key (alleen de systeembeheerder heeft toegang).

"Fysieke beveiliging wordt vaak over het hoofd gezien binnen de IT, maar steeds meer ondernemingen beginnen zich de besparingen te realiseren op gebied van geld, tijd en data door het vergrendelen van een computer", aldus Robert de Vries, Sales- & Marketing Manager Benelux bij Kensington. "We blijven ons productassortiment continue doorontwikkelen om sloten te bieden die perfect aansluiten bij de beveiligingseisen van het bedrijfsleven. Dit slot uit de 'Safe Premium'-serie is bedoeld voor organisaties die nadenken over de beveiliging van hun laptops en hun data, en die bereid zijn een bijdrage te betalen voor extra zekerheid."

Het slot is eenvoudig te gebruiken op ieder apparaat dat beschikt over een Kensington beveiligingssleuf, zoals laptops, projectors en flat panel-monitoren. Het slot kan worden opgerold om het compact te kunnen vervoeren.

De MicroSaver DS Notebook Lock heeft een adviesprijs van ¤ 65,00 en is verkrijgbaar bij o.a. Misco, Micro Warehouse en andere computer resellers

(303 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington

Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, varierend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: www.kensington.com

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004