Politie Groningen

Donderdag 31 augustus 2006

Er zijn vandaag 8 berichten

Provincie Groningen, 31-08-2006

Groningen: snorfietser met slok op

Een 50-jarige snorfietser uit Groningen is woensdagavond staande gehouden op de W.A. Scholtenstraat in Groningen wegens rijden onder invloed. De man snorde slingerend over de Turfsingel en bleek de hele breedte van de weg nodig te hebben. Bij een ademanalyse op het politiebureau bleek de man 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist ziet scooterbestuurder over hoofd

Een 61-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de Florakade in haar woonplaats. De vrouw reed op haar scooter een stilstaande auto tegemoet met daarin een 53-jarige inwoner van Groningen. Op het moment dat de vrouw de auto passeerde, draaide de automobilist de weg op. Hij zag daarbij de scooterbestuurder over het hoofd. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Haren: getuigenoproep aanrijding auto fietser

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fietser en een auto op de Rijksstraatweg in Haren. De aanrijding vond plaats op dinsdag 29 augustus rond 18.00 uur. Een 32-jarige fietser uit Haren reed over de fietsstrook van de Rijksstraatweg in de richting van het centrum van Haren. Ter hoogte van de fietsenwinkel werd hij aangereden door een lichtblauwe personenauto. De fietser kwam ten val en heeft diverse verwondingen aan het voorval overgehouden. De automobilist is doorgereden. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de automobilist kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Zuid/Haren, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Winschoten: autorijden is geen spel

Een 22-jarige automobilist uit Veendam en een 21-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Muntendam, hebben woensdagmiddag ervaren dat autorijden geen spel is. Hoewel de bestuurders met de schrik zijn vrij gekomen, is de materiele schade groot. De twee reden in tegengestelde richting over de Kartonbaan in Winschoten. Doel van het spel was om zo lang mogelijk in elkaars richting te rijden en pas op het laatste moment weg te sturen. Dat liep echter verkeerd af. Beide autos raakten elkaar aan de linkerflank, waardoor de personenauto in de berm belandde. Deze moest afgesleept worden. Ook de vrachtwagen raakte behoorlijk beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: auto tegen boom

Een 23-jarige automobilist uit Veendam is woensdagmiddag aan de Sorghvlietlaan in zijn woonplaats tegen een boom belandt. De man was in de bocht de macht over het stuur verloren. De auto raakte in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: fietser aangereden

Een 29-jarige fietser uit Veendam is woensdagmiddag op de Verlengde Van Berensteijnstraat gewond geraakt. Hij kreeg geen voorrang van een 37-jarige automobilist uit Veendam. De fietser is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: alcohol in het verkeer

De politie heeft woensdag op de Hoofdstraat in Midwolde een 43-jarige automobilist uit Grootegast aangehouden. Hij bleek bij controle onder invloed van 0,75 promille alcohol. Hij is naar huis gestuurd met een bekeuring en een rijverbod van twee uur.

Een 44-jarige automobilist uit Ter Idzard moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. Hij werd op de N979 bij Zevenhuizen geklokt op een snelheid van 133 km/uur. De maximum toegestane snelheid is daar 80 km/uur. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Een 40-jarige bromfietser uit Nieuw Scheemda werd op de Tussenklappen in Muntendam aangetroffen onder invloed van alcohol. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van vijf uur.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 543, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1346, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 371, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 218, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zevenhuizen, Oudestreek: aantal geregistreerde voertuigen: 242, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Uithuizermeeden, Hoofdstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 654, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 665, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.